Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stále nemáte vianočné darčeky? Tieto knihy potešia každého
Zdielať na

Stále nemáte vianočné darčeky? Tieto knihy potešia každého

BRATISLAVA / Stále nemáte všetky vianočné darčeky? Ešte nie je všetko stratené. Máme pre vás niekoľko knižných aj neknižných tipov pod vianočný stromček. Krimi a trilery, sláva Agatha Christie, knihy foodblogeriek, skvelú spoločenskú hru pre deti aj dospelých, či tipy na darčeky pre starých rodičov. Pozrite si rozhovor Jána Mečiara s literárnym publicistom Milanom Bunom.

Hrob v horách a Pred pádom
Prvá kniha je severské krimi o kriminalistickom psychiatrovi Sebastianovi Bergmanovi. Ide už v poradí o tretiu knihu série a slovenskí čitatelia majú túto sériu čoraz radšej. Knihu napísal Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt 

Pred pádom je krimi o lietadle plnom boháčov, ktoré sa zrúti za nevysvetliteľných okolností štvrťhodinu po štarte a prežije len malý chlapec a náhodný cestujúci, ktorý pristúpil na poslednú chvíľu.

Vrecko plné zrna
Agatha Christie a jej slečna Marplová, jedna z najobľúbenejších postáv detektívok. Rieši vraždu riaditeľa finančného impéria.

LaPetit a Moje skvelé koláčiky
Najmä teraz pred Vianocami je obrovský záujem o kuchárky, hlavne o tie moderné od foodblogeriek. Je ich čoraz viac a prinášajú krásne knihy, graficky i obsahovo, množstvo receptov a rád i tipov.

Prvý dojem
Zábavný a hravý pohľad na význam prvého dojmu – v umení i živote – prináša uznávaný autor knižných obálok Chip Kidd. Vychádza v edícii TED knihy – malé knihy, veľké myšlienky.

Poznáš Slovensko?
Spoločenská hra, vzdelávacia i zábavná. Dva herné plány pre dospelých a deti. Postupujúc po pláne spoznávame Slovensko, našu históriu, kultúru, osobnosti, pamätihodnosti. Ak sa niekomu nechce čítať, môže sa zahrať.

Babička rozprávaj a Dedko rozprávaj
Ideálny darček pre starých rodičov, ktorí nikdy nič nepotrebujú, všetko majú a nechcú vám pridávať starosti. Ale takéto knižky spomienok ich isto potešia. Zapisujú do nich svoje spomienky a zážitky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy