Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž si v múzeu fotil selfie, zničil vyše 200 rokov starú sochu
Zdielať na

Muž si v múzeu fotil selfie, zničil vyše 200 rokov starú sochu

Zdroj: Instagram

LISABON / Odporcovia postmoderného vynálezu, ktorý niektorí milujú a iní zatracujú, majú ďalší argument, prečo ho odsudzovať. Pre neopatrné používanie selfie tyče sa po viac než dve sto rokoch svojej existencie rozbila socha svätého Michaela v Národnom múzeu v Lisabone.

Socha z konca 18. storočia je tak zrejme nenávratne zničená. Migule Rodriguez, jeden z návštevníkov lisabonského múzea, celú scénu odfotografoval a zverejnil ju na sociálnu sieť Facebook.

Tam tiež popísal, čo sa stalo. Návštevník, ktorého meno nezverejnil, sa postavil chrbtom k soche a začal nastavovať selfie tyč tak, aby sa do fotografie so sochou vošiel. Počas manipulácie s tyčou sa ale otočil tak nešťastne, že sochu zhodil a tá sa rozbila na niekoľko kusov. Celú scénu pozorovalo niekoľko návštevníkov múzea, kde bol zrovna vtedy voľný vstup. 

Instagram

"Pracujem tu už veľa rokov a toto som ešte nevidel," uviedol zástupca riaditeľa múzea Jose Alberto Seabra Carvalho. "Nemôžem si spomenúť na nič podobné, čo by sa tejto situácii len trochu podobalo," diví sa zástupca riaditeľa. 

​Identitu brazílskeho turistu, ktorý sochu zničil, portugalská polícia nechce prezradiť. "Vyšetrovanie totiž stále prebieha," uvádza. Škodu zatiaľ nevyčíslili. 

Súvisiace články