Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Auto plné škrečkov. Hlodavcov si všimla okoloidúca
Zdielať na

Auto plné škrečkov. Hlodavcov si všimla okoloidúca

BRATISLAVA / Auto plné škrečkov. Takýto pohľad sa naskytol obyvateľom jedného bratislavského sídliska. Žena, ktorá parkovala vedľa, hneď zalarmovala políciu. Na prvý pohľad banálny prípad môže stáť majiteľa aj tisíc eur.

Nevídaný pohľad sa naskytol obyvateľke bratislavského sídliska, ktorá si pri odchode do práce všimla auto plné škrečkov.

"Myslím si, že v takýchto podmienkach by tie zvieratá absolútne nemali byť. Bola som úplne šokovaná, lebo som nevedela, či tam boli celú noc, preto som sa rozhodla to riešiť," informovala nahlasovateľka.

Privolaná polícia zavolala na regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. Tá zavolala majiteľa a začalo sa skúmanie kuriózneho prípadu.

Bez povolenia

Zistilo sa, že majiteľ so zvieratami podniká a podľa jeho slov na parkovisku celú noc neboli. "Prišiel som nad ránom," povedal majiteľ.

"Toho času nevieme zistiť, ako dlho tie hlodavce v aute zavreté boli. Ale zistili sme, že majiteľ alebo držiteľ zvierat nemá povolenie na prevoz a nemá ani schválené auto na prevoz zvierat," informoval Miloš Mašlej z veterinárnej a potravinovej správy.

​Takže sa začalo priestupokové konanie. "V prípade, že zistíme, že došlo k porušeniu zákona o veterinárnej spravodlivosti, hrozí sanckia. V tomto konkrétnom prípade od 400 do 1000 eur," dodáva mašlej.

Zdielať na

Súvisiace články