Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Manželia spolu prežili 62 rokov, zomreli v jeden deň
Zdielať na

Manželia spolu prežili 62 rokov, zomreli v jeden deň

Zdroj: Reprofoto/Daily Mail

BAKERSFIELD / Pred oltárom si sľúbili vernosť, kým ich smrť nerozdelí. Po šiestich dekádach ich ale nerozdelila ani tá. Don Simpson z amerického Bakersfieldu chcel byť so svojou vážne chorou ženou Maxine do poslednej minúty. Keď zomrela, jeho srdce sa zastavilo.

Stavebný inžinier zo Severnej Dakoty si v roku 1952 zašiel na bowling. Stretol tam miestnu krásku a dal sa s ňou do reči. Čoskoro boli svoji a v roku 2012 oslávili diamantovú svadbu.

Medzitým si adoptovali dvojčatá, precestovali veľký kus sveta a niekoľko rokov žili v Nemecku.

Rakovina a ťažký úraz

Maxine pred niekoľkými rokmi diagnostikovali rakovinu. Jej stav sa veľmi zhoršil a choroba ju pripútala na lôžko.

Aby toho nebolo málo, Don nešťastne spadol a zlomil si bedrovú kosť. Mal sa zotavovať v nemocnici, ale bez svojej ženy nechcel byť ani sekundu.

Pevne za ruky až dokonca

"Nechali sme ich spoločne v jednej miestnosti a dali postele vedľa seba," povedala vnučka diamantového páru. Simpsonovci celé dni spomínali na mladosť a pevne sa držali za ruky.

Reprofoto/Daily Mail

​Maxine naposledy vydýchla 21. júla 2014 vo veku 87 rokov. Než do domu prišla pohrebná služba, ženu pripravila na odvoz a vyniesla z domu, ubehli štyri hodiny. Krátko po tom, čo ju zatvorili do rakvy, zomrel aj jej manžel. Mal 90 rokov.

Podľa slov vnučky si boli súdení a spoločne mali aj zomrieť.

Súvisiace články