Jasno
15°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Stiahnutie Galaxy Note 7 bude stáť Samsung viac ako 5 miliárd dolárov
Zdielať na

Stiahnutie Galaxy Note 7 bude stáť Samsung viac ako 5 miliárd dolárov

SOUL / Stiahnutie telefónu Galaxy Note 7 z trhu bude stáť juhokórejskú spoločnosť Samsung Electronics najmenej 5,3 miliardy dolárov (4,8 miliardy eur). Vyplýva to z doterajších odhadov firmy.

Smartfóny Galaxy Note 7 z neznámych príčin začínali horieť, Samsung stiahol z trhu vyše 2,5 mil. týchto mobilov. Samsung sa tento týždeň rozhodol definitívne ukončiť výrobu aj predaj svojho telefónu Galaxy Note 7 kvôli pretrvávajúcim problémom so vznietením batérií. Obe tieto vlny sťahovania sa v USA týkajú 1,9 mil. mobilov Note 7. Samsung sťahuje aj zhruba 200 tisíc týchto telefónov v Číne a približne pol milióna v Južnej Kórei. 

Galaxy Note 7 vstúpil na trh v auguste a mal konkurovať najnovšiemu telefónu iPhone 7. Kritici ho prijali dobre, ale po niekoľkých dňoch od začiatku predaja sa začali objavovať na sociálnych sieťach obrázky ohorených prístrojov, čo bol prvý náznak, že s telefónom niečo nie je v poriadku.

V snahe udržať si zákazníkov firma ponúka kredit 100 USD tým majiteľom smartfónu Note 7, ktorý ho vymenia sa iný telefón Samsung.

​​

Súvisiace články