Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Samsung rozposiela nehorľavé škatule na problémový Galaxy Note 7
Zdielať na

Samsung rozposiela nehorľavé škatule na problémový Galaxy Note 7

Zdroj: xdadevelopers

BRATISLAVA / Aerolínie, plavebné spoločnosti a najnovšie i samotný Samsung sa obávajú toho, že problémový model Galaxy Note 7 sa vznieti. Spoločnosť a prepravné spoločnosti preto najnovšie rozposielajú špeciálny box. Informáciu priniesol český spravodajský portál idnes.cz.

Do poslednej chvíle Samsung veril, že po výmene pôvodných Note za iné sa na aféru explodujúcich batérií zabudne. Avšak po udalostiach, keď v Spojených štátoch amerických došlo údajne k vzplanutiu i vymenených kusov, sa firma rozhodla riešiť to radikálne. Výroba tohto phabletu sa na neurčito prerušila. 

Spoločnosť Samsung v stredu zverejnila aj nové bezpečnostné pokyny pre všetkých majiteľov Galaxy Note 7 na Slovensku ako s pôvodnými, tak i vymenenými zariadeniami. Samsung dôrazne žiada, aby zákazníci prestali mobilný telefón používať, zálohovali svoje dáta a uviedli prístroj do vypnutého stavu.

Spoločnosť zároveň informovala, že spolupracuje so všetkými obchodnými partnermi v celom európskom regióne na odštartovaní náhradného programu, v rámci ktorého si budú môcť zákazníci vymeniť ich Galaxy Note 7 za Galaxy S7, prípadne Galaxy S7 edge.

Návod pre Američanov

Spoločnosť Samsung užívateľom z USA, ktorí si telefón objednali prostredníctvom oficiálneho e-shopu a ktorí spoločnosť v záležitosti jeho vrátenia kontaktovali, rozposiela špeciálny obal. 

​Zostava sa skladá zo štyroch kusov, napríklad aj z ohňovzdornej škatule či antistatického sáčku. Priložený je aj sprievodný text a obrázkový návod, ako pri balení telefónu postupovať. Samsung naviac pridal i gumové rukavice, ako píše idnes.cz to kvôli riziku alergických reakcií niektorých užívateľov na ohňovzdorné vlákna v keramickom papieri vonkajšej škatule. Na tej je okrem iného uvedené, že táto zásielka nesmie byť prepravovaná letecky. 

Firma sa ospravedňuje

V pôvodnom liste sa firma užívateľom ospravedlňuje. "Bezpečnosť je vždy našou najvyššou prioritou. Uvedomujeme si, že sme nesplnili štandardy najvyššej kvality, ktoré ste očakávali a ktoré sú hodné Notu 7. Za to sa ospravedlňujeme."

Pre Samsung tak končí jedna etapa, ktorá pre spoločnosť bude finančne citeľná. Spoločnosť sa teraz bude zrejme snažiť prísť na pôvod problémov, ktoré zapríčinili, že Note 7 bude "špičkovým smartphonom s najkratšou životnosťou." Veľa predobjednaných prístrojov sa naviac k záujemcom ani nedostalo. 

Mnohé letecké spoločnosti i plavebné spoločnosti zakázali tento problémový model používať na palube lietadla či lode.

Súvisiace články