Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Juraj Loj sa v seriáli Za sklom dlho neohrial, na obrazovkách sa ale objavuje
Zdielať na

Juraj Loj sa v seriáli Za sklom dlho neohrial, na obrazovkách sa ale objavuje

BRATISLAVA / Pre mnohých fanúšikov Juraja Loja bola prvá časť seriálu Za sklom sklamaním. Detektív Dávid Antol totiž zomrel. Ak ste ale sledovali aj druhú časť tak viete, že občas sa táto postava na obrazovku vráti, a tak nám môžu ostať verní aj tí najvernejší fanúšikovia herca Juraja Loja.

Jedným z trojice vyšetrovateľov seriálu Za sklom bol aj Dávid Antol v podaní herca Juraja Loja. Mnohých fanúšikov televízie JOJ, ktorí videli prvú epizódu kriminálneho seriálu, mrzel jeho náhly koniec. "Je to výzva dostať takúto rolu. Je na hercovi, aby bol pre diváka zapamätateľný aj po smrti," vysvetľuje herec. Postavu vyšetrovateľa Dávida ešte uvidíte prostredníctvom retrospektívnych záberov, ktorými budeme postupne odhaľovať to, čo sa stalo a prečo bol zavraždený. 

"Ku kriminálkam mám pozitívny vzťah. Ale je tam rozdiel, kriminálka a detektívka, tak som rozmýšľal, že k čomu mám pozitívnejší vzťah, ale je to v podstate jedno. V jednom detektívovia prichádzajú na to, kto to bol a v druhom sledujeme, ako ho dostanú. Niežeby som to vyhľadával, ale keď je to dobre urobené, tak by som to pozeral aj každý deň,“ odpovedal Juraj.

"S výsledkom som veľmi spokojný. Seriál má nesmierny potenciál, je to niečo inovatívne, je to ináč točené, sú tam nové veci použité, pre slovenského diváka to môže byť veľmi pozitívny prínos.“ Jednu scénu herci točili niekedy aj hodinu a pol. Spoločne s režisérom a štábom vyberali vydarené akcie. "To bolo pre mňa nevídané," priznáva Loj.

Podľa Juraja je seriál Za sklom rozhodne projektom, ktorý sa oplatí sledovať. "Ja o seriáli a o častiach, v ktorých som účinkoval, môžem hovoriť len v superlatívoch. Domov som chodil vytešený ako lečo. Situácie boli dramatické, mali svoju vnútornú logiku, kolegovia na pľaci boli absolútni profesionáli, naučili ma veľa. Bol to pre mňa prínos,“ prezrádza.

Seriál Za sklom môžete sledovať opäť v stredu o 20:35 na JOJke!

Súvisiace články