Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Škandál v Dánsku: V budove Kodanskej opery našli 75 kilogramov marihuany
Zdielať na

Škandál v Dánsku: V budove Kodanskej opery našli 75 kilogramov marihuany

Zdroj: Wikipedia/Copenhagen Opera House

KODAŇ / Na mieste, kde by to nikto nečakal, získala dánska polícia neobvyklý úlovok. V luxusnej budove Kodanskej opery objavili 75 kilogramov marihuany. Prípad sa ale napriek tajným kamerám v priestoroch a niekoľkomesačnému vyšetrovaniu nepodarilo objasniť. Podrobnosti ale prenikli na verejnosť.

Polícia objavila skrýšu s veľkým množstvom konope vo februári pod strechou Kodanskej opery. Pretože sa ale snažila vypátrať, kto tam kontraband schoval, uchovala vec v utajení a na mieste nainštalovala kamerový systém. Pasca ale nevyšla. Drogy si nikto nevyzdvihol. Otázkou je, či bol dotyčný informovaný.

Polícia prípad odložila a marihuanu vyhlásila za "stratený majetok", ktorý je teraz vo vlastníctve štátu, informoval ešte minulý týždeň denník Ekstra Bladet.

Sedemdesiatpäť kilogramov marihuany

Medzitým sa ale v médiách objavili špekulácie, že 75 kilogramov drogy je tak veľké množstvo, že zásielka bola možno určená do známej voľnomyšlienkárskej štvrte Christiania a špeciálne na ulicu Pusher, kde je najväčší trh s marihuanou v Kodani. Koncom augusta sa práve v tej časti metropoly odohrala prestrelka, pri ktorej utrpeli zranenia aj dvaja policajti. Miesto sa pritom nachádza neďaleko Kodanskej opery.

​Komisár Steffen Steffensen, ktorý mal zvláštny prípad na starosti, ale odmietol komentovať akékoľvek špekulácie a len oznámil, žýe "vyšetrovanie je na konci".

Budova Kodanskej opery patrí medzi vôbec najluxusnejšie a najmodernejšie zariadenia svojho druhu na svete. Otvorili ju v roku 2005. Zaplatili za ňu vyše 500 miliónov dolárov. Celkovo má 14 poschodí, z toho je päť pod úrovňou zeme, a je v nej 1 000 miestností.

Súvisiace články