Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najkrajšiu bežeckú prehliadku Bratislavy odštartuje Peter Sagan
Zdielať na

Najkrajšiu bežeckú prehliadku Bratislavy odštartuje Peter Sagan

BRATISLAVA / Čo budete robiť v sobotu večer? Viac ako štyritisíc ľudí v tom má úplne jasno. Oblečú sa do bežeckého, na nohy si dajú tenisky a vybehnú do bratislavských ulíc. Čaká nás mimoriadne populárny Telekom Night Run. A organizátori si pripravili aj netradičné prekvapenie - beh odštartuje Peter Sagan.

Všetkých milovníkov behu čaká v sobotu 24. septembra najkrajšia prehliadka nočnej Bratislavy, aká tu kedy bola. Tisícky nadšencov vybehnú o 20.00 do ulíc hlavného mesta, aby si užili beh nočnou Bratislavou v znamení motta: "Keď ide o beh, ani tma ma nezastaví!“

Bratislavský nočný beh – Telekom Night Run bude mať už ôsme pokračovanie. Organizátori vo verejnosti veľmi obľúbeného podujatia očakávajú prekonanie hranice 4500 bežcov vo všetkých kategóriách a disciplínach. Bežci opäť vybehnú na 10-kilometrovú trať, súťažia jednotlivci muži aj ženy, ale prvý raz aj dvojčlenné štafety na 2 x 5 km.

Atraktívna trať

"Organizátori opäť avizujú množstvo noviniek, ktoré vylepšia a spestria bratislavský bežecký sviatok. Napriek množstvu spoločenských podujatí, ktoré sa v Bratislave v súvislosti s predsedníctvom SR v Rade EÚ uskutočnia, našli sme spoločne spôsob, ako pripraviť pre bežcov jedinečnú trasu vedúcu cez tradičné dominanty nočného behu v Bratislave – tunel pod hradným kopcom, pešiu zóna v centra mesta, lávku Starého mosta, Sad Janka Kráľa. Bežci sa naozaj majú na čo tešiť,“ uviedol Jozef Pukalovič, technický riaditeľ pretekov.

Mapa behu Telekom Night run 2016

Bratislava Marathon

Peter Sagan

V roku 2016 organizátori myslia aj na tých, ktorí si netrúfajú na trať dlhú 10 kilometrov. Novinkou 8. ročníka je štafeta na 2 x 5 km, ktorá je určená najmä menej skúseným bežcom. Tí si môžu vytvoriť ženský, mužský alebo miešaný dvojčlenný tím a užiť si krásne podujatie v spoločnosti kamarátov alebo rodiny.

Bratislavský nočný beh v tomto roku odštartuje o 20.00 v priamom prenose TV JOJ v hlavnej spravodajskej relácii Peter Sagan, ktorý je úradujúci svetový a už aj európsky šampión v cestnej cyklistike a päťnásobný držiteľ zeleného dresu na Tour de France 

Bežci sa na trati 8. ročníka Telekom Night Run-u budú môcť spoľahnúť aj na 10 skúsených vodičov, ktorí pobežia v tempe 4:00 min/km, 4:30 min/km, 5:00 min/km, 5:30 min/km a 6:00 min/km. 

Detský beh

Ako každý rok aj teraz bude súčasťou Telekom Night Run detský večerný beh Rexík v piatok 23. septembra o 19.00 h. Deti si postupne zasúťažia na tratiach 300, 600 a 1200 m. Rovnako ako pre dospelých aj pre ne je pripravený bohatý štartový balíček a v cieli krásna pamätná medaila.

Na bratislavský nočný beh Telekom Night Run alebo detský nočný beh Rexík je možné stále zaregistrovať sa až do piatku 23. septembra. Oneskorenci potom majú ešte šancu osobne v deň pretekov.

Mapa detských behov Telekom Night run 2016

Bratislava Marathon

Doprava

Zatiaľ sa na nočný beh prihlásilo prihlásilo 4100 bežcov z toho 350 zo zahraničia. Na detský nočný beh 460 detí. Dvojčlenných štafiet je 125. Bratislavskí bežci tvoria o čosi viac ako polovicu štartového poľa – je ich zaregistrovaných 2141.

Vzhľadom na vysoký počet účastníkov a charakter behu bude mierne obmedzená doprava na nábreží Dunaja v úseku od tunela po Šafárikovo námestie od 19.50 do 20.50. Obmedzenia však budú len dočasné a budú regulované v závislosti od prebehu účastníkov cez dané miesto.

Súvisiace články