Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Smutné výročie. Hokejista Pavol Demitra zomrel pred piatimi rokmi
Zdielať na

Smutné výročie. Hokejista Pavol Demitra zomrel pred piatimi rokmi

BRATISLAVA / Už je to päť rokov, čo zomrela hokejová legenda Pavol Demitra. Zahynul pri leteckej tragédii v blízkosti ruského mesta Jarosľav, keď cestoval so svojím tímom na prvý duel novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) do Minska.

Pavol Demitra začínal v rodnej Dubnici nad Váhom, neskôr hral za Duklu Trenčín. V roku 1993 odišiel do zámoria, v NHL hral za kluby Ottawa Senators, St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks. Od sezóny 2010/11 bol v KHL, hral za Lokomotiv Jaroslavľ. Bol držiteľom bronzovej melist demitrovidaily z MS 2003 vo Fínsku.

Slovensko reprezentoval aj na ZOH 2002, 2006 a 2010 a tiež na MS 1996, 2004, 2005, 2007 a aj 2011, keď bol kapitánom slovenskej reprezentácie.

Narodil sa 29. novembra 1974 v Dubnici nad Váhom.

Na palube lietadla bol tím hokejového klubu Lokomotiv Jarosľav. Na palube bol aj náš Pavol Demitra. Lietadlo sa zrútilo z výšky približne 500 metrov. 

Pozrite si zábery z miesta nehody:

Po tragickej nehode, pri ktorej zomrel hokejista Pavol Demitra, ho na Slovensko previezol vládny špeciál. Z lietadla vyložili vence i truhlu. 

Pozrite si prevoz Pavla Demitru: 

​Smrť Pavla Demitru zasiahla Slovensko. Nielen jeho najbližších, ale aj fanúšikov. Mnohí sa nevedeli vyrovnať s tým, že Pavol Demitra už nikdy nevyskočí na ľad.

Pavol Demitra skončil v sieni slávy: 

​​Aj rok po tragédií na Pavla Demitru spomínali. Vtedy už bolo známe, čo bolo príčinou nešťastia, no život nášmu úspešnému hokejistovi to už nevráti. 

Spomínal aj hokejový tréner Vladimír Vůjtek:

Od tragickej smrti Pavla Demitru uplynulo už päť rokov. Na hokejovú hviezdu ale stále spomína jeho rodina i priaznivci.

Pozrite si priloženú reportáž: ​

Súvisiace články