Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mačka uviazla na strome na 2 týždne, pomôcť prišli hasiči
Zdielať na

Mačka uviazla na strome na 2 týždne, pomôcť prišli hasiči

ANTOFAGASTA / Záchranári, horolezci, technici s lešením a zverolekár. Tento špeciálny tím dali dohromady milovníci zvierat pre záchranu mačky. Tá totiž nevedela zísť dole z 20-metrového stromu. Zviera bolo v korune neuveriteľné dva týždne. Až potom sa podarilo jej záchrancom dostať ju späť na zem.

Mačka menom Valentína chcela zistiť, aké je to pozerať sa na svet z 20 metrovej výšky. Keď sa rozhodla vyliezť na palmu, asi netušila, že tam zostane najbližšie dva týždne. Toľko totiž trvalo, kým sa dostala dolu.

Horolezecké vybavenie

Ochranári zvierat to najprv skúšali horolezeckým vybavením a rebríkom. Ten nebol taký vysoký, aby sa záchrankyňa dostala až k čiernobielemu zúfalčekovi. "Je tam už 10 dní bez vody a jedla. Predpokladáme, že sa živí vtáčikmi vajíčkami, ale musí byť dehydrovaná," myslí si záchrankyňa mačky Angela.

Obyvatelia chilského mestečka to po prvom neúspechu nevzdali. Pre záchranu mačky sa rozhodli postaviť lešenie a do klietky jej dali jedlo a vodu. Nalákať ju na tieto dobroty trvalo ďalšie 4 dni. Až potom sa vystrašené zviera dostalo na zem. Zo stromu išla hneď k zverolekárovi.

Valentína sa bude ešte pár dní na klinike zotavovať. Všetci dúfajú, že keď sa vráti späť do svojho rajónu, bude sa vysokým stromom oblúkom vyhýbať.

Pozrite si video zo zásahu:

Súvisiace články