Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Výnimočná akcia. Hasiči zachraňovali mačku, ktorá spadla z mosta
Zdielať na

Výnimočná akcia. Hasiči zachraňovali mačku, ktorá spadla z mosta

ZALUŽICE / Michalovskí hasiči absolvovali výnimočný zásah. Zachraňovali mačku, ktorá uviazla v stene hrádze v Zalužiciach (okres Michalovce). Vyplašené zviera sa tam dostalo potom, čo spadlo z mosta do vody.

Mačka spadla do vody z výšky asi dvanásť metrov. Na pomoc jej museli prísť hasiči. "Asi tam niečo cítila. Špárala tam labkou a spadla dole, šmykla sa," hovorí miestny hatiar Miroslav Jaščur.

Ukryla sa v štrbine

Mačka skončila v hlbokej vode. Podarilo sa jej ale doplávať k malej štrbine v stene, kde počkala na pomoc. "Mačka do vody nevlezie, jedine z donútenia," tvrdí Jaščur.

"Mala šťastie, že tam ten výmoľ bol. Lebo inak nemá šancu," tvrdí okoloidúca. Hasiči neváhali a ratovali bezmocné zviera. Najskôr sa museli k mačke zlaniť. Na svojho záchrancu zviera najskôr útočilo pazúrmi. Po chvíli mačka prestala.

Pustili ju do prírody

"Mačka bola trošku vyplašená, divá. Ukľudňovali sme ju, naložili do vaku a následne vytiahli hore," opísal záchrannú akciu veliteľ zásahu Gilbert Demko.

Hasiči mačku vypustili do voľnej prírody. Zachránená mačka si pri páde poranila labky. Miestny hatiar tvrdí, že ak by ju nezachránili, umrela by. "Uhynula by tam určite od smädu. Keď na ňu slnko zapraží, to by sa upiekla," hovorí hatiar Miroslav Jaščur.

Pozrite si reportáž Andrey Grigovskej:

Zdielať na

Súvisiace články