Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mačka využila jeden z deviatich životov. Prežila rozsiahly požiar
Zdielať na

Mačka využila jeden z deviatich životov. Prežila rozsiahly požiar

Zdroj: ISIFA

LOS ANGELES / Mačka z americkej Kalifornie využila jeden zo svojich deviatich životov a prežila rozsiahly požiar, ktorý zasiahol lesný porast.

Požiar zničil rozsiahle oblasti a obyvateľov pripravil o domovy. Spúšť ale prežila mačka Ruthie Rosemary, ktorú majitelia zhoreného domu našli po piatich dňoch živú.

Majitelia zvieraťa, Debi a Jeff Brusatori, museli svojho domáceho miláčika opustiť. Keď pri hromadnej evakuácii opúšťali domov, mačka vyskočila z auta.

Požiar bol taký veľký, že roztavil aj hliníkové časti ich auta. Ruthie ale vyviazla živá a zdravá. Jediné, čo naznačuje, že prežila takéto nebezpečenstvo, sú spálené fúzy.

Príbeh zverejnila na sociálnej sieti Facebook miestna lesná služba. Jeff Brusatori je totiž dobrovoľným hasičom, ktorý s mohutným ohňom v oblasti bojoval.

Lesné požiare, ktoré v oblasti asi 160 kilometrov severne od San Francisca vyčíňajú od konca júla, spustošili územie s rozlohou viac ako 280 kilometrov štvorcových.

Doteraz zničili plamene popri lesných porastoch 43 obytných domov. Požiare sa zrejme podarí definitívne dostať pod kontrolu až v druhej polovici augusta.