Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Slovensku vyšla unikátna kniha, za päť dní sa vypredala
Zdielať na

Na Slovensku vyšla unikátna kniha, za päť dní sa vypredala

LEVICE / Na Slovensku vyšla unikátna monografia. Ručne viazaná kniha odhaľuje tvorbu ale aj tajomstvá života Leonarda da Vinciho. Knihu bude vlastniť iba pár ľudí.

Unikátna kniha Nekonečný Leonardo vyšla na Slovensku v limitovanej edícii. Na Slovensko práve prišla a treba ju skontrolovať.

Rýchlo vypredaná

"Každú knihu pozeráme, či je väzba v poriadku. Toto je papyrusový papier, pôsobí ako koža a toto je originál koža," opisuje knihu Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar.

O knihu, ktorá stojí takmer tisíc eur bol obrovský záujem vypredala sa za veľmi krátku dobu. "Vypredala sa za päť dní," dodáva Belopotocká.

Prvých desať monografií sa predalo najrýchlejšie a ich cena sa vyšplhala aj na 2 000 eur. Každá má svoje poradové číslo a vyšlo z nej iba 300 kusov.

"Ešte ďalších 100 ľudí ja na čakačke, ale všetko je zaplatené, takže bohužiaľ už viac ľudí neuspokojíme," tvrdí Gabriela Belopotocká.

Originalitu potvrdzuje dekrét vlastníctva, do ktorého vypĺňa mená profesionálna kaligrafka. "Dvestotridsať za jedenásť hodín, musí to byť tenké," hovorí kaligrafka Magdaléna Cáková.

Kniha je vzácnym skvostom a zaslúži si len manipuláciu v rukavičkách. Monografia je najkomplexnejším zobrazením umelca Leonarda do Vinciho. Nezoberá sa iba jeho tvorbou, ale celým životom. "Čomu sa venoval, aké športy mal rád. K jeho sexualite sa vyjadrujú profesori, ktorí sa zaoberajú Leonardom," dodáva Gabriela Belopotocká zo spoločnosti Ikar.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články