Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Blesk udrel dvakrát do toho istého stromu vedľa škôlky, hrali sa v nej deti
Zdielať na

Blesk udrel dvakrát do toho istého stromu vedľa škôlky, hrali sa v nej deti

TIVERTON / Hovorí sa, že blesk neudrie dvakrát na to isté miesto. V americkom meste Tiverton majú strom, ktorý obrovskú nádielku voltov schytal v priebehu 45 minút dvakrát.

Blesk udrel do stromu, ktorý sa nachádza vedľa budovy miestnej škôlky. Tá bola ihneď bez prúdu. "Bola to obrovská ohnivá guľa, ktorá zasiahla aj jednu stranu budovy. Bolo to jasné podľa zvuku," hovorí majiteľka škôlky.

Zriedkavé dva údery

Majiteľka škôlky tvrdí, že 42 rokov sa nič také v okolí jej domu nestalo. "Brest zasiahol brest, ktorý je v záhrade," dodáva majiteľka škôlky.

O 45 minút neskôr udrel blesk znova, do toho istého stromu. "Dva zásahy na jedno miesto sú poriadne zriedkavé," tvrdí hasič Robert Loyd.

Deti sa hrali

Podľa hasičov blesk udrel na toto miesto aj preto, že dom sa nachádza na kopci. V čase, keď blesky udierali bolo v škôlke päť detí. Hrali sa na poschodí.

Po prvom údere ich premiestnili na prízemie a zavolali rodičom, aby si pre ne prišli. "Myslím, že blesk ich až tak nevydesil, skôr mali strach z hlasných hromov," dodala majiteľka škôlky.

Búrka nakoniec ustúpila, hasiči a pracovníci elektrární dodávky prúdu obnovili a všetci, ktorí túto búrku zažili majú o zážitok navyše.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články