Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hustý roj podeniek spôsobil nehody, museli zatvoriť most
Zdielať na

Hustý roj podeniek spôsobil nehody, museli zatvoriť most

PENSYLVÁNIA / Hustý roj podeniek spôsobil haváriu motocyklov a v noci museli pre tento druh hmyzu zatvoriť most v americkom štáte Pensylvánia.

Pre roj hmyzu bola znížená viditeľnosť a povrch vozovky mosta cez rieku Susquehanna, v Lancaster County, sa premenil na klzisko.

Podenky na moste vytvorili súvislú vyše polmetrovú vrstvu. Tento hmyz žije vo vode. Most uzavreli v sobotu neskoro večer, otvorili ho v nedeľu, oznámila polícia.

Fujavica v júni

"Vyzeralo to ako fujavica v júni, ale namiesto snehu, lietali podenky," cituje požiarnika Chada Livelsbergera portál stanice BBC.

"Cítili sme ich v ústach. Museli sme zatvárať oči. Aj keď sme odtiaľ odišli, cítili sme ich na sebe," pokračuje Chad. Takéto roje podeniek nie sú nezvyčajné - vlani vo Wisconsine miestne radary predpokladali dážď, avšak nakoniec išlo o biele lietajúce podenky.

Podobnú "inváziu" sme zažili aj na Slovensku. V nedeľu nám čitateľ poslal fotografiu benzínovej pumpy, po tom, čo narazil na roj hmyzu na ceste medzi Žarnovicou a Novou Baňou. "Nikto netankuje, všetci umývajú okná," napísal.

čitateľ

Pozrite si video z "podenkovského" miesta v Pensylvánii:

Súvisiace články