Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
New York predal najluxusnejší byt, za vyše 100 000 000 $
Zdielať na

New York predal najluxusnejší byt, za vyše 100 000 000 $

Zdroj: Reprofoto/One57

NEW YORK / Viac ako sto miliónov dolárov. To je nový newyroský rekord za predaj bytu pre jednu rodinu. Ide o luxusný dvojposchodový byt s nastaviteľnou výškou stropu v mrakodrape One57 na Manhattane. Správu priniesol britský The Daily Mail.

Hoci je ekonomická situácia vo svete už niekoľko rokov neistá, stále sa nájdu ľudia, ktorí majú dostatok finančných prostriedkov, aby investovali do extrémne drahých nehnuteľností.

Dôkazom je neznámy kupec, ktorý za nový apartmán zaplatil viac ako 100 miliónov dolárov.

Luxusný apartmán má 1151 metrov štvorcových, zaberie tri poschodia a len jeho terasa zaberá 380 metrov štvorcových. Rozprestiera sa na 89. a 90. poschodí. Aby toho nebolo málo, nový majiteľ sa môže pokochať fantastickým výhľadom na Central Park.

Spustia z ceny?

Dizajn apartmánu mal na starosti francúzsky architekt Christian de Portzamparc. Interiér ponúka luxusné vybavenie, kúpele, premietaciu miestnosť, vlastnú jedáleň a päť umyvární, píše The Daily Mail.

Nechýba ani luxusný bazén,

Reprofoto/One57

Ohromujúci výhľad z bytov mrakodrapu ale bude blokovať ostatné luxusné budovy. V Spojených štátoch ľudia radšej investujú do nehnuteľností, než aby si nechali majetok znehodnotiť v akciách.

Viete si predstaviť takýto spánok?

Reprofoto/One57

Z toho dôvodu ceny bytov či domov rastú. Tie budovy, ktoré ohromujúci mrakodrap zatieni, však pravdepodobne budú musieť spustiť z cien apartmánov.

Súvisiace články