Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kaskadér chce prejsť medzi mrakodrapmi, na lane a nad riekou
Zdielať na

Kaskadér chce prejsť medzi mrakodrapmi, na lane a nad riekou

CHICAGO / Úspešný povrazolezec Nik Wallenda chce opäť vyraziť dych. Plánuje prekonať vzdialenosť medzi dvoma chicagskymi mrakodrapmi na lane, pričom priamo pod ním bude rieka Chicago. Navyše chce svoj husársky kúsok absolvovať so zaviazanými očami.

Kaskadér chce zdolať multifunkčný komplex Marina City. Budovy postavili ešte v roku 1964 a na poschodiach nešetrili.

Tieto šesťdesiatposchodové mrakodrapy patrili v 70. rokoch k jedným z najvyšších budov sveta. Týčia sa vo výške 179 metrov, píše americký Today.

Práve túto výšku chce zdolať Nik, no svoju chôdzu po lane si sťaží tým, že si zaviaže oči. "Je to samo o sebe náročné aj pre mňa, no dúfam, že takto inšpirujem aj ďalších ľudí, aby zdolávali samých seba," povedal Wallenda.

Hoci absolvuje pravidelné tréningy, priznal, že nič nezaručujú. "Na tento výkon neexistuje žiadny test prípravy. Mám v pláne zvládnuť obe trasy a to bez použitia siete, sedačky či iného istenia," prezradil.

Chôdza na kábli

"V mojom rodnom meste trénujem chôdzu na kábli, ktorý má rovnaké prvky, ako bude mať lano v Chicagu. Avšak na matku prírodu sa pripraviť nikdy nedá. Je to ako v účtovníctve, nie vždy všetko dopadne tak, ako by sme si predstavovali, no môžeme to mať pod kontrolou," vysvetľuje.

Celý jeho husársky kúsok sa bude konať 2. novembra. Discovery Channel 2 ho bude naživo vysielať. "Je to moja vášeň, je to to, čo milujem a preto to robím," uzatvára Nik.

Pozrite si video, v ktorom Nik vysvetľuje, prečo sa rozhodol pre Chicago: