Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pilot po vzlete zamával na pevninu celým lietadlom
Zdielať na

Pilot po vzlete zamával na pevninu celým lietadlom

WASHINGTON / Pilot Boeingu 747-8F počas vzletu zamával zamestnancom letiska. S vyše 400 tonovým strojom zaobchádzal ako s hračkou a mnohým ľuďom spôsobil doslova šok. Píše o tom aj britský denník The Daily Mail.

Je pochopiteľné, že dav, ktorý sa zhromaždil pri letisku, aby sledoval vzlet Boeingu 747-8F, zostal mierne v šoku, keď sa stroj začal kývať z jednej strany na stranu hneď po opustení štartovacej dráhy, píše aj The Daily Mail.

Lúčenie

Tento manéver je známy ako wing wave, čo môžeme preložiť ako krídla vlny. Má symbolizovať pozdrav, pretože stroj už nikdy neuvidí miesto, kde bolo vyrobené.

TV JOJ

Môže tiež znamenať ´ďakujem´, ktoré je adresované zamestnancom na leteckej základni. Na záberoch, ktoré zverejnila stránka the ViralVideoUK, je vidieť zbrusu nový Boeing, ktorý vykonáva tento pohyb.

Domov Boeingov

Lietadlo odlietalo z letiska Paine Field, ktoré je domovom pre Boeing Everett Factory, kde sú tieto stroje vyrábané. Paine Field je domovom Boeing Everett Factory, jedného z najväčších svetových budov a primárne uskutočňuje montáže pre Boeing 747, 767, 777 a 787.

TV JOJ

Cargolux a Nippon Cargo Airlines boli prvými objednávateľmi Boeingu747-8 v novembri 2005. Montáž najprv začala v roku 2008, a prvý Boeing 747-8F bol dodaný Cargolux v roku 2011.

Súvisiace články