Polojasno
22°
Bratislava
Záchranári riskovali svoje životy, pre malé sloníča
Zdielať na

Záchranári riskovali svoje životy, pre malé sloníča

KAPSKÉ MESTO / Tak takúto záchranu ste určite ešte nevideli. Malé sloníča spadlo do rieky a záchranári neváhali riskovať svoje životy. Nebezpečná nebola ani tak voda, ako blízkostojaca mama slona.

Záchrana slonieho mláďaťa, ktoré uviazlo v zavlažovacej diere, bola doslova nervydrásajúca. Návštevníkom Slonieho národného parku v Addo v Južnej Afrike sa naskytol v skutku zaujímavý pohľad - stádo slonov, ktoré sa snažia zachrániť slonie mláďa. 

Krátke nohy

Po viacerých pokusoch skočili do vody odvážni záchranári, aby zviera vyslobodili. Slon nedokázal vyliezť z vody sám, mal totiž krátke nohy a na breh nimi nedosiahol. Píše o tom aj portál dailymail.co.uk.

Corney Coetzee

Jeden zo záchranárov zachytil akciu na pár snímkach. "Dospelé slony sa snažili svojou váhou zraz rozbiť," opisuje. Zviera sa snažilo na breh dostať asi 20 minút, keď do vody skočili odvážni záchranári a zvieraťu pomohli na breh. "Chlapi sa pokúsili použiť bager, aby pôdu rozorali," hovorí záchranár Corney Coetzee.

Riskovali pri tom svoje životy. Najprv museli stádo slonov odohnať od mláďaťa ďalej do lesa, mama slona ale neustále svoje dieťa z diaľky sledovala. Na ňu zase museli dávať pozor ďalší záchranári.

Corney Coetzee

Keď sa akcia podarila, sloníča naložili do zadnej časti auta a pomaly vyrazili k mame. Nesmeli dopustiť, aby bola agresívna. Svoje dieťa si napokon ovinula okolo chobota a spolu odkráčali do lesa.

Súvisiace články