Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dievčatko (3) prežilo jedenásť dní v divočine so šteniatkom
Zdielať na

Dievčatko (3) prežilo jedenásť dní v divočine so šteniatkom

OLOM / Príbeh, ako vystrihnutý z Knihy džungle. Trojročné dievčatko, ktoré sa vytratilo z domu v odľahlej osade, prežilo jedenásť dní v nehostinnej ruskej tajge spoločne s divokými vlkmi a medveďmi. Malo malú šancu na prežitie, ale zachránilo ho šteniatko, ktoré ho sprevádzalo.

Problémy nastali, keď malá Karina nasledovala svojho otca, ktorý sa 27. júla vydal z dediny Olom na cestu do vzdialenej osady. Otec netušil, že sa za ním dcéra vydala.

Matka bola celý čas presvedčená, že sú obaja spolu. Po štyroch dňoch cesty dorazil do cieľa manželke zavolal. Tá s hrôzou zistila, že do osady prišiel sám, píše server Siberian Times.

Strácali nádej

Vyšetrovatelia spustili rozsiahlu pátraciu akciu, ale bez úspechu. Pátranie komplikoval vysoký porast, v ktorom nebolo možné dievča vidno. Ako sa neskôr zistilo, Karina spala vo vysokej tráve.

Dievča bolo smädné a vyčerpané, ale v poriadku:

Reprofoto/Siberian Times

Počas chladných šesťstupňových nocí ju zahrievala malá fenka, ktorá sa s ňou vydala na cesty, informoval The Daily Mail.

Verný pes ju po deviatich dňoch opustil a vydal sa domov. V tom čase strácala rodina i záchranári nádej.

Voda z potoka, plody z lesa

"Mysleli sme si, že keď je s ňou šteňa, počas chladných nocí ju zahreje a Karina bude mať šancu na prežitie. Keď sa pes vrátil, povedali sme si, je po všetkom. Aj keby bola živá, šanca, aby sme ju našli, bola mizerná," povedal hovorca záchrannej služby Jakutskej republiky.

Pátracia akcia prebiehala v hustých lesoch:

Reprofoto/Siberian Times

Záchranári sa mýlili. Šteňa im pomohlo nájsť cestu k dievčaťu. Celá akcia trvala dva dni. Keď Karinu našli, mala na sebe iba tričko a pančuchy. V tajge, kde sa vyskytujú medvede a vlky, strávila dlhých jedenásť dní.

Karina sa ukrývala s hustom poraste:

Reprofoto/Siberian Times

Dievča bolo pri vedomí. Pila vodu z potokov a jedla plody, ktoré našla v lesoch. Záchranári ju transportovali do nemocnice v Jakutsku.

Pozrite sa na záchrannú akciu, ktorá sa skončila šťastne. Karinu po jedenástich dňoch našli v ruskej tajge:

Bez zranení

"Jej myseľ je v poriadku. Rozprávala a reagovala na všetky veci navôkol. Pamätala si, čo sa jej stalo," potvrdila psychologička.

Odvážna Karina nemala žiadne zranenia, iba ju poštípali komáre a mala poškrabané nohy od konárov.

Súvisiace články