Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Pád skazy alebo 126 metrov voľným pádom
Zdielať na

VIDEO. Pád skazy alebo 126 metrov voľným pádom

JACKSON / V zábavnom parku Six Flags Great Adventure v americkom štáte New Jersey otvorili atrakciu, z ktorej naskakuje husia koža aj tým najväčším frajerom. Volá sa Pád skazy a návštevníkov púšťa z veže voľným pádom z výšky 126 metrov. Ide o najvyššiu a najrýchlejšiu atrakciu na svete. Správu priniesol server Huffington Post.

Veža je vybavená tromi gondolami, na jednu sa zmestí osem ľudí. Návštevníci atrakcie sa na jej vrchol vyvezú za tridsať sekúnd. Následne si vychutnajú vyhliadku na špičky mrakodrapov v osemdesiat kilometrov vzdialenej Philadelphii. Potom začne peklo.

Gondoly letia voľným pádom dolu a ľudia začnú jačať pri rýchlosti 140 kilometrov za hodinu. Celá zábava trvá desať sekúnd, píše Huffington Post.

Spojená s horskou dráhou

"Neviem, či si niekto dokáže predstaviť, aké to je pozerať sa na zem z výšky 126 metrov. Je tam fantastický výhľad, ale väčšina ľudí má zavreté oči, pád si neužijú," okomentoval atrakciu prezident parku John Fitzgerald.

Zumanjaro - jedinečná adrenalínová atrakcia pre odvážnych:

Veža je pripojená ku konštrukcii horskej dráhy Kingda ka. Počas čakania na voľný pád sa môže pokojne stať, že nad odvážlivcami preletí vlak rýchlosťou 206 kilometrov za hodinu.

Súvisiace články