Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Matka (†35) nečakane zomrela dva dni po narodení syna
Zdielať na

Matka (†35) nečakane zomrela dva dni po narodení syna

Zdroj: Facebook / Chris Harding

MANCHESTER / Angličanka Lisa Parkinsson bola štyridsaťdva hodín najšťastnejšou ženou na svete. Narodil sa jej syn Zac. Dlho sa však netešila, o dva dni nečakane zomrela.

Tehotenstvo tridsaťpäťročnej ženy prebiehalo úplne normálne, kvôli zlej polohe dieťaťa však musela rodiť cisárskym rezom. Po pôrode ostala aj s malým synčekom v nemocnici na pozorovaní.

Krátko po pôrode sa Lisa začala sťažovať na bolesti hlavy. "Hovorila, že nikdy nezažila takú silnú bolesť hlavy," opísala slová svojej dcéry Lisina matka Judith. 

Lekári usúdili, že bolesť spôsobuje vysoký krvný tlak. Matke dali injekciu s látkou, ktorá jej mala tlak znížiť. Bolesti naozaj prestali. 

Z nemocnice po pár hodinách volali rodine, že u čerstvej mamičky nastali komplikácie. "Prišli sme tam a mysleli sme si, že ju operujú. Ona však už bola mŕtva," cituje zničenú príbuznú denník Mirror "Ležala v posteli. Všade bola krv, bolo to hrozné," opísala strašný pohľad.

Facebook / Chris Harding

Vyznanie lásky

Lisa by v týchto dňoch oslávila 36. narodeniny. "O synovi hovorila ako o najkrajšom darčeku, aký vôbec mohla dostať. Nikdy som ju nevidela šťastnejšiu," dodala.

Lisina rodina je zdrvená a dožaduje sa odpovedí. Malý Zac je stále v nemocnici. "Nášmu synovi budem každý deň hovoriť, aká úžasná bola jeho matka. Sme na teba veľmi hrdí, Lisa. Spravila si ma najšťastnejším mužom na svete. Povedala si, že si ma vezmeš, a to sa stane keď sa opäť raz stretneme. V jednej z posledných správ si mi napísala, že som najlepší otec a priateľ. Sľubujem ti, že taký vždy budem. Budem ťa navždy milovať. Nie je to fér," odkázal Chris svojej Lise.

Súvisiace články