Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajtky sú príliš sexi, ministerstvo zasiahlo
Zdielať na

Policajtky sú príliš sexi, ministerstvo zasiahlo

Zdroj: Flikr, Twitter

MOSKVA / Krása ruských žien je preslávená po celom svete. Doplatili však na to tamojšie policajtky, ktorým ministerstvo vnútra zakázalo krátke sukne. Údajne poburujú vysokopostavených úradníkov a politikov.

Ruské ministerstvo vnútra sa zameralo na oblečenie ochrankýň zákona. Policajtky si vraj svojvoľne skracujú sukne, či kombinujú uniformu s civilným oblečením. Tomu je však teraz koniec. Všetci príslušníci polície si okrem toho musia dať veľký pozor na to, aby nechodili do práce v pokrčenom a špinavom oblečení.

"Takéto správanie podkopáva autoritu ministerstva vnútra a diskredituje políciu v očiach občanov," povedal námestník ruského ministra vnútra Sergej Gerasimov.

Oblečenie ruských policajtov a policajtiek bude podliehať každodennej kontrole, píše server Znak. Policajní šéfovia dokonca budú musieť ministerstvo o výsledkoch kontrol pravidelne oboznamovať. 

Pozitívne vplyvy

Predseda policajných odborov Michail Paškin si však nemyslí, že nariadenie bude mať dlhú životnosť. "Ako máme mať oblečenie v ideálnom stave, keď dostávame jednu košeľu na šesť mesiacov a nohavice na dva roky?," pýta sa. 

Krátke sukne však mužom policajtom nevadia. "Nemáme žiaden dôvod sťažovať sa na dĺžku sukne našich policajtiek. Možno sa rýchlejšie vydajú a budú mať deti. Demografickej situácii v Rusku by to len pomohlo," smeje sa jeden z nich.