Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Smutný autobus straší Poľsko. Tu je dôvod...
Zdielať na

Smutný autobus straší Poľsko. Tu je dôvod...

KRAKOW / Poľské ministerstvo vnútra bojuje proti starým autobusom! Spustilo projekt, v ktorom si rodičia vedia overiť podľa evidenčného číla vek a stav autobusu. Pomáha im pritom krátky príbeh smutného autobusu.

"Bezpečný autobus" je služba, ktorú poskytuje v Poľsku ministerstvo vnútra. Rodičom umožňuje skontrolovať základné údaje o autobuse alebo autokare. 

Systém je pritom veľmi jednoduchý. Záujemca iba zadá evidenčné číslo a dozvie sa, či už náhodou autobus nie je určený na vyradenie.

Ministerstvu vnútra pomáha Smutný autobus, pozrite si video:

Takáto služba by sa zrejme ujala aj na Slovensku. Nestalo by sa toľko tragických dopravných nehôd. Tá posledná pri Červeníku stála život štyri gymnazistky z Trnavy. VIAC TU.

Boj proti nezodpovedným šoférom

Severoírske ministerstvo životného prostredia zverejnilo šokujúce video, ktoré malo prinútiť vodičov, aby jazdili podľa predpisov. Pre tvrdé zábery ho však museli stiahnuť a prístupné je až vo večerných hodinách.

Minútové video ukazuje nezodpovedného šoféra, ktorý pre rýchlu jazdu postupne stráca kontrolu nad svojim vozidlom. Jazdu nezvládne a s autom vyletí medzi skupinku detí, ktoré si práve užívajú piknik v parku. VIAC TU. 

Súvisiace články