Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odstráňte lacno škrabance z auta, ušetríte
Zdielať na

Odstráňte lacno škrabance z auta, ušetríte

BRATISLAVA / Škrabance na aute mrzia každého majiteľa. Za ich odstránenie v servisoch treba zaplatiť poriadnu sumu. Pozrite si postupy, ktorými tieto chybičky krásy môžete sami zahladiť. Dajú sa aplikovať na vozidlá všetkých farieb.

Bez návštevy servisu

Malé, väčšie, povrchové či hĺbkové škrabance sa dajú odstrániť jednoducho aj bez návštevy servisu. Stačí mať len leštiacu pastu, ktorá obsahuje brúsne častice a handru. Miesto, kde sa škrabanec nachádza, treba najskôr odmastiť.

Potom na škrabanec krúživým pohybom naneste pastu. "Treba to s citom jemne zabrúsiť," radí majiteľ autoservisu Maron Hilka. Na záver už iba celé miesto doleštite. Výsledkom je odstránený škrabanec v krátkom čase.

Štetec a farba

Ak už chýba časť laku a je vidieť plast, je najlepšie siahnuť po štetci a farbe. Odlupnutú farbu je najlepšie zatrieť. Korekčným perom, alebo farbou. Na očistenú časť stačí naniesť vopred namiešanú farbu, podľa odtieňu vozidla. Na jej nanášanie treba použiť maliarsky štetec. "Je to také dočasné riešenie, aby to nebilo do očí," hovorí Hilka.

Každopádne takouto domácou opravou laku ušetríte nemalé finančné prostriedky. "Lakovanie predného nárazníka u nás vychádza na 120 €," tvrdí Hilka. Namiešanie farby pritom stojí 20 €. Takýto postup teda ušetrí rozpočtu domácnosti 100 €.

Menšie škrabance Väčšie škrabance
očistiť plochuočistiť plochu
naniesť leštiacu pastuzatrieť korekčným perom alebo farbou, ktorú vám namiešajú v servise
doleštiťvysušiť

Zdroj: noviny.sk

Téme sa venuje reportér Ján Baček. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články