Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Takto zistíte, že máte defekt
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Takto zistíte, že máte defekt

BRATISLAVA / Milé dámy, teraz sa dočítate zopár rád týkajúcich sa automobilov. Nie, nepôjde o farbu karosérie či poťahov sedadiel. Takto rozpoznáte defekt pneumatiky.

Nenápadný problém

V mnohých prípadoch totiž pneumatiky nevyfučia a my pokojne jazdíme ďalej bez toho, aby sme si to vôbec všimli. "Mnohokrát ani nevieme, že ho máme alebo ho necítime. Defekt pocítime až vtedy, keď je koleso prázdne alebo zničené," povedal manažér pneuservisu Ladislav Berkovič.

Niet nad prevenciu

Vo väčšine prípadov sa totiž do pneumatiky zvykne zapichnúť predmet, ako napríklad skrutka a vzduch pomaly, nenápadne uniká. Odborníci sa preto zhodli, že problém je vhodné riešiť preventívne. "Či dáma či nedáma, prídem na pumpu a poprosím pumpára, nech mi zmerá tlaky, či je všetko v poriadku," radí dopravný konzultant Maroš Palesch.

Ako si problém všimnúť včas?

Okrem každodennej vizuálnej kontroly existujú aj ďalšie spôsoby ako si defekt môžete všimnúť. Ak sa napríklad nachádza na prednej náprave, ťahá vám vozidlo do jednej strany. Taktiež môžte počas jazdy začuť pravidelné klepanie či búchanie. 

Máme defekt!

Ak si všimneme na pneumatike problém, väčšina dám zverí svoje auto do rúk mužom z blízkeho okolia. Ideálne je navštíviť najbližší pneuservis. "Odstaviť auto, dať si reflexnú vestu, pozrieť v akom je to stave alebo poprosiť iného vodiča. Máme nárok na asistenčnú službu z PZP. Oni prídu a problém odstránia," povedal na záver Palesch.

Ako to nespackať na facebooku TU.






Súvisiace články