Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Nemci odobrali Slovenke syna (6), otec zvádza s úradmi boj
Zdielať na

Nemci odobrali Slovenke syna (6), otec zvádza s úradmi boj

BRATISLAVA, NITRA / Je tu ďalšie odobratie dieťaťa. Tentoraz nemecké úrady pristúpili k takémuto kroku, keď zo slovenskej rodiny žijúcej v Duisburgu zobrali dieťa pre podozrenia z alkoholizmu matky. Začali tortúry, ktoré sa ťahajú už rok a pol. Dieťa je v detskom domove, jeho biologická rodina oň bojuje márne.

Matka začala holdovať alkoholu

Šesťročného Ľuboška odobrali matke po tom, čo podľahla alkoholu. "Moja žena začala piť, potom prestala. No bolo už neskoro, malého nám zobrali," tvrdí otec chlapčeka. "Vyhrážala sa mi tá pani, ktorá nám ho odobrala, že nám ho nikdy v živote nevráti," dodáva matka.

Pani Monika problém s alkoholom otvorene aj priznala. Lenže rozhodla sa, že o syna bude bojovať. Išla na liečenie, našla si prácu, prerába byt, žije usporiadane. "Spravili sme všetko, čo po nás žiadali," vysvetľuje matka. 

Otec o syna javí záujem...

Nepomohlo. Od začiatku sa ale hlásil o slovo biologický otec žijúci na Slovensku s tým, že sa o syna postará. Márne. "Matka sa nedohodla s biologickým otcom, a preto bolo dieťa umiestnené do detského domova," vysvetlila Kristína Rogers z CIPC.

"Zo začiatku, keď sme odchádzali, plakal. Teraz si už zvykol," dodal otec. Veci sa totiž ťahajú mesiace. Na poslednom súde v januári padlo dokonca hrôzostrašné slovo. Adopcia.

Súvisiace články