Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matka Slováka Eliotta (12) prišla o syna, žaluje Britov!
Zdielať na

Matka Slováka Eliotta (12) prišla o syna, žaluje Britov!

LONDÝN / Vo Veľkej Británii sa vo štvrtok začal súd o adopciu 12-ročného slovenského chlapca. Aj v tomto prípade ho tamojšia sociálka odobrala jeho matke. Tá sa ale rozhodla veľmi odvážne brániť a na britské úrady podala trestné oznámenie za týranie. Do sporu tak vstupuje aj slovenská polícia. S niečím takým sa Briti ešte vraj nestretli.

Prehlásili ju za nesvojprávnu

Všetko sa točí okolo 12-ročného Slováka Eliotta. Sociálka ho ťažko chorého, kedy lekári nemohli zistiť čo mu bolo, mame Silvii odobrala. Po tom, čo z Anglicka utiekla na Slovensko kvôli tomu, že naviac bola miestnymi psychiatrami prehlásená za nesvojprávnu, v Bratislave na generálnej prokuratúre podala trestné oznámenie.

"Sa stretlo na pracovnom rokovaní vedenie generálnej prokuratúry so zástupcom riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry prezídia policajného zboru. V trestnom konaní bude činný policajt zo zložky tejto zložky prezídia policajného zboru," telefonuje hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Toto sa ešte nestalo

"Preto som prišla s dcérou, aby sa ukázala pravda," hovorí babka Ľubica. To je historický prelom. Aby sa polícia v zahraničí začala starať prípadom nútených adopcií a hlavne postupom úradníkov, to sa ešte nestalo. Tvrdí britský poslanec John Hemming.

"Je to unikátne a určite to prekvapí britskú vládu," myslí si Hemming. Ďalšie kroky Slovenky Silvie tak mierili k nezávislému súdnemu psychiatrickému znalcovi v Bratislave. Nám sa podarilo získať výsledok posudku – podľa neho je matka zo Slovenska zdravá.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy