Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Britská sociálka zakazuje Stephanie hovoriť o svojich deťoch
Zdielať na

Britská sociálka zakazuje Stephanie hovoriť o svojich deťoch

LONDÝN / Nútené adopcie majú vo Veľkej Británii svojho známeho rebela. Odvážnej Stephanie súd odobral dve deti a zákazal jej o prípade hovoriť - ona si ale nechala vytetovať mená svojich detí a ďalej zverejňuje detaily svojho prípadu.

Na deti nezabudnem nikdy

"Žiadne fotky detí na sociálne siete, sudkyňa mi zakázala nosiť tričká s fotkami mojich detí, nesmiem robiť čokoľvek, čo prezrádza tvár mojich detí alebo ich mená," hovorí Stephanie. 

Je najväčšou rebelkou nútených adopcií a bojovnica proti tzv. utajeným súdnym sporom o deti určené k adopcii. Sama prišla pred viac než dvoma rokmi o dve deti a nariadenie súdu jej pripadalo ako obštrukcie, ktoré majú viesť k tomu, aby na deti zabudla. To ale odmietla.

Za tetovanie dva roky vo väzení

"Zodvihla som hore ruky, aby videli tetovania, na ktorých mám mená synov. Čo budete robiť s týmto? Opýtala som sa. Sudkyňa bola v šoku. S tým nič neurobíme, povedala," opisuje situáciu Stephanie.

To ale sociálku rozčúlilo ešte viac. Za zverejnovanie prípadu ju zažalovala a hrozil jej trest 2 roky vo väzení. "Štát si nevie dať rady s týmito ľuďmi, ktorí zverejňujú svoje prípady na internete. Už sa stalo, že skončili vo väzení," informuje novinár Christopher Booker.

Rozsudok padol v piatok, našťastie pre Stephanie skončil podmieneným trestom, za mreže zatiaľ ísť nemusí, súd jej dal vraj poslednú šancu. "Rozsudok dopadol výborne, ale je to asi len dočasné, pretože ja nikdy neprestanem o tom prípade hovoriť," dodáva.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy