Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kristián (†16) si vzal život. Nezniesol, že si zabil kamaráta
Zdielať na

Kristián (†16) si vzal život. Nezniesol, že si zabil kamaráta

LÚKY POD MAKYTOU / Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala len pár hodín po príchode Nového roku v obci Záriečie v Púchovskom okrese, má ďalšiu tragickú dohru. 16-ročný Kristián, ktorý pod vplyvom alkoholu spôsobil smrť svojho o rok staršieho kamaráta, si vo štvrtok v noci ľahol pod vlak.

Nikto to nečakal

16-ročný Kristián mal podľa kamarátov obrovské výčitky svedomia. Vo štvrtok večer sa tak rozhodol ukončiť svoj život. Kristián sa nevedel zmieriť s tým, že zavinil smrť svoj ho najlepšieho kamaráta Lukáša. Hodinu pred tým, ako ukončil svoj život pod kolesami vlaku v Lúkach pod Makytou, s ním ešte hovorili jeho dvaja kamaráti.

"Prekvapilo ma, že sa zabil. Včera vyzeral, že je v poriadku," povedal Kristiánov kamarát. "Vyzeral tak, že je zmierený s tým, že pôjde do väzenia. Očakával to," dodal druhý kamarát.

Trauma a nadávky okolia

"Už samotná nehoda a smrť kamaráta je značná psychická záťaž, ktorá môže spôsobiť psychickú traumu," vysvetľuje psychologička Hana Tichá. Kristiánovi kamaráti sú presvedčení o tom, že za jeho rozhodnutím sú nielen výčitky svedomia ale aj sociálne siete.

Na nich sa údajne  objavili aj komentáre s vyhrážkami. Mladík zrejme tlak okolia nevydržal. "Kristiána osočovali. Každý si udalosti prekrútil tak, ako mu vyhovoalo," hovorí kamarát zosnulého chlapca.

"Mohol pociťovať výčitky. Či už zo strany rodiny alebo rodiny chlapca. ktorého smrť zavinil," dodáva psychologička Tichá.

Zdrvená matka

Silvestrovská oslava si tak nakoniec vyžiadala až dva mladé ľudské životy. "Tento prípad ma šokoval aj ako človeka. Prišli o život dvaja mladí ľudia," neskrýval smútok starosta obce Pavl Gábik.

17-ročného Lukáša, ktorý pochádzal z Horných Kočkoviec a zomrel pri nehode, pochovajú v sobotu. Kristiánova rodina je po smrti najstaršieho dieťaťa zdrvená.

Nehode predchádzala oslava

Tragickej nehode predchádzala silvestrovská oslava na chate v Lysej pod Makytou. Keďže podguráženým mládencom chýbali cigarety, rozhodli sa, že si ich zadovážia.

Ráno pred treťou Kristián vzal otcovi Fabiu z garáže a spolu s Lukášom a Daliborom šli do Púchova. V Záriečí ale Kristián dostal zrejme šmyk, zišiel z cesty a narazil do plota. 17-ročný Lukáš nehodu neprežil. VIAC TU.

Vodič a ďalší 19-ročný spolujazdec sa pri nehode ľahko zranili. Mladíkovi, ktorý auto šoféroval policajti namerali 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile alkoholu v krvi.

TV JOJ

Súvisiace články