Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Tragická nehoda pri Púchove. Lukáš (†17) vyletel z auta
Zdielať na

Tragická nehoda pri Púchove. Lukáš (†17) vyletel z auta

ZÁRIEČIE / Tragická nehoda rovno na Nový rok otriasla malou dedinkou Záriečie v okrese Púchov. Trom mladíkom, ktorí silvestrovali na chate v Lysej pod Makytou, vraj chýbali cigarety. Rozhodli sa teda ísť do Púchova. V dedinke Záriečie však havarovali. Nehodu neprežil 17- ročný Lukáš z Horných Kočkoviec.

Vzal otcovi auto

Na chalupe oslavovali chlapci Silvester, ráno pred treťou Kristián vzal otcovi Fabiu z garáže a spolu s Lukášom a Daliborom šli do Púchova. V Záriečí ale Kristián dostal zrejme šmyk, zišiel z cesty a narazil do plota.

"Bol to veľký šok a je to bolestivé, že rok 2014 sa takto začína s takýmto niečím, že vyhasol ľudský život," hovorí svedkyňa nehody. "Vodičovi policajti namerali 0,85 miligramu na liter alkoholu v dychu," informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Šofér vyviazol bez škrabanca

Z auta priamo na cestu vyletel len 17-ročný Lukáš. Aj keď sa ho záchranári pokúsili oživiť, pomôcť mu už nedokázali. "Normálne vidím toho Lukáša, ako leží na zemi ako ho oživujú," spomína Daliborova matka. Chlapec sedel na zadných sedadlách a údajne nebol pripútaný. 

Kristián, ktorý šoféroval, vyviazol bez škrabanca. Jeho stará mama sa dnes neubránila slzám. "Nikto o tom nevedel. Až ráno o pol štvrtej, keď vstáva auto tu nebolo," hovorí stará mama.

20-ročný Dalibor, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, mal na tvári zopár tržných rán, po nehode bežal pre pomoc. "Ešte o polnoci mi volal, blahoželal mi a o trištvrte na 4 prišiel, že má rozbitý telefón a že ide volať záchranku," dodáva Daliborova mama.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy