Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasič (†32) čelne narazil do auta, zomrelo dievčatko (†5)
Zdielať na

Hasič (†32) čelne narazil do auta, zomrelo dievčatko (†5)

BORSKÝ MIKULÁŠ / Hneď na začiatku Nového roka tragická udalosť. Pri dopravnej nehode pri Borskom Mikuláši zahynulo iba 5-ročné dievčatko. Podľa našich informácií bol druhou obeťou havárie aj 32-ročný hasič zo Senice, ktorý mal so svojím autom prejsť do protismeru.

Zasahovali tri sanitky

"V stredu ráno sme mali nahlásenú dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel, v ktorých sa nachádzajú zakliesnené osoby," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Senica Pavel Provazník.
 
K tragédii došlo len pár hodín po polnoci. Bordová Octavia zrejme prešla do protismeru a vozidlá sa následne čelne zrazili. Na miesto okamžite dorazili 3 sanitky, ktoré zranených postupne odvážali. Jeden muž to ale neprežil.

Dievčatko neprežilo zrážku

Podľa našich informácií ide o 32-ročného kolegu zasahujúcich hasičov zo Senice. Na mieste tragédie preto z hodiny na hodinu pribúdali nielen hasiči ale aj policajti. Snažili sa ho identifikovať, keďže jeho doklady sa stratili. "Zistili sme, že jedna osoba je usmrtená a dve osoby ťažšie zranené," dodal Provazník.

To ale nebola konečná bilancia tejto tragédie. Hasič Roland zo Šaštína Stráží totiž narazil do auta trojčlennej rodiny. Pri 5-ročnom dievčatku záchranári konali ihneď. "Dievča záchranári resuscitovali na mieste, zaviedli jej pľúcnu ventiláciu a odviezli dievča do nemocnice," upresnil postup záchranárov Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR. Tam ale svoj boj o život prehralo.

Tehotná žena je ťažko zranená

"Po prevoze do nemocnice zranené 5-ročné dievča zomrelo," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Trnava Martina Kredatusová. Tragédia je o to väčšia, že v aute sedela aj 28-ročná mama dievčatka. Tá je totiž v pokročilom štádiu tehotenstva, v 7 mesiaci. Okrem zranení utrpela silný šok. Preto ju zo Skalickej nemocnice previezol vrtulník na Antolskú v Bratislave.

"Psychický stav ženy sa zhoršil, pretože sa bála o svoje nenarodené dieťa. Žiadala, aby sme ju previezli do väčšej nemocnice, v čom jej bolo vyhovené," dodal Minár.

Zranenia utrpel aj otec dievčatka. Toho previezli do nemocnice v Malackách. "Muž si pri náraze narazil hrudník, preto bol prevezený do nemocnice na ďalšie vyšetrenia," podotkol Minár.

Prítomnosť alkoholu

Náraz musel byť veľmi silný, autá boli totiž výrazne zdemolované. Veci z nich boli rozmetané do širokého okolia. Na miesto ešte ráno došiel obhliadajúci lekár aj znalec na dopravné nehody. Ani jeden sa ale k tomu vyjadriť nechcel. "Na zistenie prípadnej prítomnosti alkoholu bola obidvom vodičom odobraná krv," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia teraz zisťuje, prečo 32-ročný hasič Roland náhle prešiel do protismeru. Stalo sa tak sto metrov od železničného priecestia a na rovnej neosvetlenej ceste. Či sa ale jeho blízkym a rodičom dievčatka podarí s takou stratou vyrovnať je otázne.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy