Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická nehoda mladých ľudí (†24,†31), sú za tým drogy?
Zdielať na

Tragická nehoda mladých ľudí (†24,†31), sú za tým drogy?

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na rovnom úseku cesty medzi Moravským Lieskovým a Novým Mestom nad Váhom sa stala v nedeľu o 3:10 tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomreli dvaja ľudia.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Zišiel z cesty

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 31-ročný Marek z Nového Mesta nad Váhom išiel v aute značky Peugeot 206 smerom na Moravské Lieskové. Pravdepodobne sa dostatočne nevenoval šoférovaniu, zišiel z cesty a narazil do stromu vedľa nej.

V dôsledku nárazu zahynul vodič aj jeho 24-ročný spolujazdec, ktorý sedel vedľa neho. Vzadu za spolujazdcom sedela aj 19-ročná žena, ktorá sa pri nehode ťažko zranila a sanitka ju previezla do Fakultnej nemocnice v Trenčíne na ARO.

Motor na trupe

Profesionálny záchranár, ktorý však nebol v službe, utekal na pomoc. Naskytol sa mu hrozný pohľad. Prvého uvidel vodiča. "Ten bol zakliesnený, motor mal až na trupe," opisuje záchranár Štefan Kusenda.

"Dievča bolo v šoku, nekomunikovalo, len pohľadom. Bolo vidieť, že je v bolestiach. Vzhľadom k tomu, že z auta sa dymilo, aspoň ju sme sa snažili dostať von," dodáva Kusenda. Spolu s dvomi okoloidúcimi jej poskytol prvú pomoc a zachránil život. S ťažkými zraneniami ju potom previezli do nemocnice. "Pacientka je v ťažkom stave, mimo ohrozenia života," informuje námestník MUDr. Marek Kačerík.

Striekačka s neznámou látkou

Polícia našla v aute striekačku s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky, ktorú zaistila a zaslala na expertízu. Vodičovi polícia odobrala krv na zistenie alkoholu či inej návykovej látky pri pitve.

"Vo vozidle policajti našli striekačku s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky," hovorí Antalová. Na miesto bol privolaný aj pes, špeciálne cvičený na vyhľadávanie drog. Bol úspešný.

Na aute vznikla pri nehode škoda päťtisíc eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Novom Meste nad Váhom začal v tejto veci trestné stíhanie za usmrtenie a ublíženie na zdraví. Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania.

Téme sa venuje reportér Pavol Čertík. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy