Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka (39) havarovala s dvojčatami (3), zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Matka (39) havarovala s dvojčatami (3), zasahoval vrtuľník

NITRA / V nedeľu dopoludnia sa medzi obcami Vráble a Veľký Lapáš stala dopravná nehoda. 39-ročná matka viezla svoje 3-ročné dvojičky v aute. Zo zatiaľ nezistených príčin žena zišla z cesty a narazila do stromu. Jedno z dvojičiek vyletelo po silnom náraze z auta a skončilo v jarku.

Dieťa vyletelo z auta

"Celú nehodu sme videli z kopca, pani v aute išla asi rýchlo a dostala šmyk," popísal okolnosti nehody svedok. Mama, 3-ročných dvojičiek už nedokázala nič urobiť a s autom vletela do priekopy. Vozidlo sa ešte odrazilo, vyletelo do asi 4 metrovej výšky a skončilo v strome.

"Auto náraz vymrštilo na konáre a potom padlo dole," upresnil svedok. Po silnom náraze jedno z detí, ktoré sedelo v autosedačke vypadlo cez kufor z auta von. Podľa svedkov dieťa vyletelo až 5 metrov od auta. "Našiel som dieťatko a snažil som sa ho v prvom rade upokojiť," hovorí svedok, ktorý hneď použil lekárničku, keďže dieťa malo roztrhnuté líčko a zranenú ruku.

Žena uväznená v aute

Pohľad na zranené deti bol aj pre svedkov, ktorí im okamžite pomáhali, šokujúci. Vozidlo zostalo prevrátené na boku. Druhé zranené dievčatko našli svedkovia vo vnútri, spolu s matkou, ktorá sa nedokázala dostať von.

"Vodička bola v aute zakliesnená, prvé čo som urobil som volal záchranku. Malá mala zlomenú nohu a pani v aute bolel chrbát a kríže," opisujú udalosti bezprostredne po nehode svedkovia. Na mieste boli dve záchranky, vodička bola po nehode v šoku, stále sa však vypytovala na svoje deti.

Deti skončili v nemocnici


Zranené dievčatká Katka a Anička skončili spolu s mamou v nemocnici. Jedno z detí napokon podľa našich informácií vrtuľníkom previezli z Nitry do Bratislavy. V čase nehody sedeli Katka aj Anička v autosedačkách. Polícia teraz zisťuje prečo jedno z detí z nej vypadlo a aj tom čo sa na rovnej ceste stalo.

"Pravdepodobnou príčinou nehody bol fakt, že vodička neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a povahe vozovky," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Nitra Božena Bruchterová.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy