Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister Richter havaroval, takto skončil jeho bavorák
Zdielať na

Minister Richter havaroval, takto skončil jeho bavorák

PATA / Vládna limuzína s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Jánom Richterom (Smer-SD) havarovala v utorok dopoludnia pri Pate v okrese Galanta. Ministra, ako aj jeho vodiča, previezli do nemocnice v Bratislave. Tam ho včera večer operovali.

Zranených previezli do nemocnice

Nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R1 neďaleko obce Pata. Podľa našich informácií sa zaobišla bez obetí na životoch. Zranených, to znamená ministra a vodiča, podľa informácií štábu TV JOJ previezli do nemocnice.

Vládne auto smerovalo od Nitry do Bratislavy a vyletelo z cesty. S najväčšou pravdepodobnosťou dostalo šmyk. Očití svedkovia tvrdia, že videli vystrelené airbagy.

Minister si zranil brucho a hrudník

Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská, minister leží v ružinovskej nemocnici. Ján Richter podľa všetkého utrpel zranenia brucha a hrudníka. Je pri vedomí a s personálom komunikuje.

Ministerstvo práce zatiaľ bližšie informácie nemá, podľa hovorcu Michala Stušku sa však zaujíma o zdravotný stav ministra aj vodiča. "Veríme, že ich stav nie je vážny. Minister však podľa našich informácií bezprostredne po nehode komunikoval, rovnako aj vodič vozidla," uviedol pre TASR Stuška.

Ján Richter je v politike už dlhšie. Pôsobil aj ako ústredný tajomník Strany demokratickej ľavice, ktorá sa svojho času spojila so Sociálnou demokraciou premiéra Roberta Fica. Aj v Smere zastával pozíciu tajomníka. Po voľbách v roku 2012 sa stal ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Andrej Frano

Súvisiace články

Najčítanejšie správy