Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO. Ako naučiť plávať bojazlivého mastifa...
Zdielať na

VIDEO. Ako naučiť plávať bojazlivého mastifa...

ARIZONA / Mnohí psi to majú jednoducho vrodené, poviete si. Zazrú vodu a ešte si ani nenamočia labky, už vedia, čo robiť a ako plávať. Lenže, aj vo zvieracej ríši máme strachopudov. Tento mastif z Arizony je jedným z nich. Do vody len s veľkými ťažkosťami a už vôbec nie bez záchrannej vesty, z vody ale ako blesk!

Mastify vraj nie sú plavci od prírody

Povedzme si to na rovinu, mnohí majitelia mastifov tvrdia, že toto plemeno nie je plavcom od prírody. Ale zase na druhú stranu vie byť schopným plavcom. Treba ho však už ako šteňa na vodu naučiť. Pre svoju veľkosť a váhu (niektoré mastify vážia nad 100 kilogramov) sa odporúča zaradiť pravidelné plávanie do programu, ako ich udržať fit.

Sú to psíci s veľkou túžbou vyhovieť majiteľovi a veľmi sociálne psy. No vedia byť tvrdohlavý a ako dospelých ich už len veľmi ťažko zmeníte. Dobrou motiváciou podľa webového portálu ehow.com sú aj malé deti, ktoré psíkovi z bazéna spravia miesto na šantenie, alebo ako inak odmena na konci plávania v podobe niečoho chutného.

Mastif z Arizony strachopud

Nuž a tu máme príklad mastifa z Arizony, ktorý bez záchrannej vesty by do bazéna nevliezol. Nemá jednoducho vodu rád. Mnohí majitelia práve záchranné vesty pre psíkov strachopudov odporúčajú - ak totiž pes vo vode panikári, stuhnú mu svaly a začne sa potápať. Vesta to nedovolí a pes môže začať plávať - ako o život. Pozrite si jeho dve lekcie plávania...

Inou radou psíčkarov je naučiť psa na vodu práve na pláži - začať treba na plytčine, pokračovať v hĺbke. Tu zase pomáha ako u malých detí ruka pod bruchom. Ak však máte s učením psa plávať nejaké skúsenosti, vedzte, že každý pes - iná metóda a každá rada dobre poslúži.

Máte zaujímavé video. Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Milé aj šokujúce. Tu sú najlepšie amatérske kúsky všetkých čias...

YouTube.com

Súvisiace články