Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na veľkosti penisu skutočne záleží, tvrdia vedci...
Zdielať na

Na veľkosti penisu skutočne záleží, tvrdia vedci...

OTTAWA / Veda prehovorila. Milí páni, podľa vedcov pracujúcich na najnovšej štúdii na veľkosti penisu záleží. Ovplyvňuje totiž celkovú atraktivitu muža a má rozhodujúci vplyv na výber potenciálneho sexuálneho partnera ženou. A teda evolúciou mužských genitálií...

REPORTÁŽ NIE JE VHODNÁ PRE MALOLETÝCH A MLADISTVÝCH

Čím väčší, tým atraktívnejší?

Keď žena zhodnocuje svojho potenciálneho sexuálneho partnera, milí muži, práve vtedy taste svoje prednosti! A podľa vedcov z Univerzity v kanadskej Ottawe. Štúdiu publikovali aj v dôležitom americkom vedeckom žurnáli Proceedings of the Nataional Academy of Sciences of USA.

"Zistili sme, že dĺžka penisu v pokoji má dôležitý vplyv na mužskú atraktivitu... Muži s dlhšími penismi boli všeobecne hodnotení ako atraktívnejší," píše štúdia. Nie je to však až také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Faktorov ovplyvňujúcich atraktivitu muža u ženy je o niečo viac.

Tvar tela, výška a.. v neposlednom rade penis

Nad evolúciou mužských genitálií a ich prepojením na výber sexuálnych partnerov sa zamýšľa aj biológ Brian Mautz. Pri porovnaní mužských genitálií a ich vývoja s genitáliami iných primátov zistil, že človek je "obdarenejší". "Časopisy, noviny, populárne články poukazujú na to, že medzi veľkosťou penisu a sexuálnou atraktivitou, mužskosťou existuje istý vzťah," hovorí.

Súčasťou štúdie bolo viac než 300 obrázkov nahých mužov. Odlišné majú tri faktory - tvar tela, teda šírka ramien a bokov, výška a veľkosť penisu. Čo sa výšky týkalo, zoradení boli od najmenšieho po najvyšších. Obrázky boli ukázané skúmanej skupine 105 heterosexuálnych žien. Vyberali sexuálne najatraktívnejšieho muža. Výsledky?

Tvar tela víťazí, ale penis ho ovplyvňuje

Číslom jeden v posudzovaní sexuálnej atraktivity bolo u žien práve tvar tela. Podľa neho sa rozhodovalo až 80 percent z nich, veľkosť penisu zavážila u 6% a výška u 5% z nich. Vyplýva z toho, že čím väčší, čím lepší? Nie, ale nenechajte sa mýliť!

Výskum totiž poukázal na jeden podstatný detail. Atraktivita u mužov stúpala priamo úmerne s tvarom tela. Obľúbené boli široké ramená, vyšší muž, úzke boky, proste dokonalý muž. Čím bol však muž vyšší, tým viac u rozhodovaní zavážila aj dĺžka a veľkosť penisu. Čím väčší, tým väčšia atraktivita. Ak bol muž nízky, malý, veľkosť penisu pri rozhodovaní nad jeho sexuálnou atraktivitou nezavážila. Čerešničkou na torte bolo aj to, že napríklad taký očarujúci úsmev alebo skvelé vlasy nezavážili ani o chlp... Viac o výskume sa dozviete TU...

Muži však nedbajú len na veľkosť či obvod penisu, ale aj napríklad na veľkosť semenníkov. Kto v tom dosiahol rekord? A aké iné rekordy v sexuálnom svete muži dosiahli? Pozrite si reportáž Juraja Hajdina...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články