Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pozostatky hlodavca v cukre? Na Slovensku je to možné...
Zdielať na

Pozostatky hlodavca v cukre? Na Slovensku je to možné...

BANSKÁ BYSTRICA / Pán František z Hronca na poslednú návštevu supermarketu tak skoro nezabudne. A možno aj prestane sladiť. V balíčku cukru, ktorý si tam kúpil, totiž našiel pozostatky hlodavca. Naozaj nechutný obsah balíčka odoslal na veterinárnu a potravinovú správu.

Je to myš, na sto percent

Pán František nechcel veriť vlastným očiam. To, čo sa z balenia vysypalo, ho šokovalo. Nemal žiadne pochybnosti, že ide o hlodavca nám potvrdil aj veterinár. "Je to na sto percent myš," povedal veterinár Ján Ostrolúcky. Dopátrať sa kto je výrobcom cukru je v tomto prípade praktický nemožné.

Na obale je ako krajina pôvodu uvedená Európska únia. Firma z južného Slovenska, ktorá cukor balila má na internetovej stránke uvedené iba telefónne číslo. Nepodarilo sa nám však s nikým spojiť.

Hlodavce prenášajú nákazu

Oslovili sme aj regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. Prípadom sa budú zaoberať. Pán František sa chystá podať podnet na prešetrenie. Nami oslovený veterinár zakázal tento cukor skonzumovať. Hlodavce totiž môžu prenášať nákazu. "Môže tam byť leptospiróza," dodal Ostrolúcky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/LIDOVÉ NOVINY/FRANTIŠEK VLČEK

Súvisiace články