Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Potravinová vojna. Poliaci hovoria o čiernej kampani a obvinili Jahnátka
Zdielať na

Potravinová vojna. Poliaci hovoria o čiernej kampani a obvinili Jahnátka

BRATISLAVA / Poľsko vyhlásilo Slovensku potravinovú vojnu! Už niekoľko mesiacov sa takmer každý deň objavujú nové prípady prešľapov poľských výrobcov potravín. Tamojšie úrady však tieto správy tvrdo odmietajú. Hovoria o manipulovaní a o čiernej kampani. Z nekalého správania obvinili priamo ministra pôdohospodárstva Jahnátka, ktorý má údajne manipulovať štatistiky.

Podľa slov riaditeľa Poľskej federácie výrobcov potravín, na Slovensku a v Českej republike prebieha čierna kampaň proti poľským potravinám. Takto tvrdo komentuje správy médií, ktoré neustále prinášajú stále nové informácie o ďalších potravinových škandáloch.

Poliaci obviňujú Jahnátka

Pečivo, vajcia, cukrovinky a teraz aj mäso z uhynutých zvierat. Všetky veľké kauzy majú jedného spoločného menovateľa - krajinu pôvodu Poľsko. Vina však podľa slov šéfa výrobcov potravín neleží iba na pleciach poľských výrobcov. Obviňuje priamo ministra pôdohospodárstva Slovenskej republiky Ľubomíra Jahnátka.

Potravinové čistky

Očierňovaním poľských výrobcov chce údajne posilniť pozíciu Slovenských fariem a podnikov. Jahnátek však jeho slová tvrdo odmieta. "To je absolútny nezmysel. V prvom rade a základným cieľom je očistiť slovenský potravinový trh od nekvalitných potravín. A tu budeme pokračovať nekompromisne. Bez rozdielu, odkiaľ táto potravina pochádza," uviedol Jahnátek.

Poľsko nie je jediný dovozca, ktorý má poriadne za ušami. Nekvalitné potraviny k nám smerujú aj z Rakúska, z Českej republiky či z Maďarska. A to hovoríme zatiaľ iba o okolitých štátoch.

Téme sa venuje reportérka Dana Strculová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy