Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Elixír dlhovekosti. Namiešajte si konskú dávku vitality
Zdielať na

Elixír dlhovekosti. Namiešajte si konskú dávku vitality

BRATISLAVA / Veríte na zázračnú silu rôznych elixírov? Prípravu jedného, ktorý vraj vie hneď a zaraz skrotiť únavu, okamžite dodať energiu a zaručuje dlhovekosť, vám ukáže bylinkárka Anna Kopáčová. Takže, vezmite si do rúk perá a papiere a zapíšte si, čo naň budete potrebovať. Alebo vlastne, nemusíte, jeho zloženie je totiž úplne jednoduché.

Citrón, cesnak vás postaví na nohy

Je to jednoduché. Zoberte si do ruky citrón, cesnak, med, živočíšne maslo a vodu. A takto sa pripravuje: "Do šálky vytlačíme polku citróna, pridáme strúčik cesnaku, 2-3 lyžice medu a zalejeme vlažnou, alebo studenou vodou. Potom to rozmiešame a potom na špic noža dáme maslo," vraví bylinkárka Anna Kopáčová.

Ak chcete urobiť nápoj do väčšieho džbánu, tak, samozrejme, pridáte z každej suroviny primerané množstvo. Pijeme ho jedenkrát denne počas dní, keď nesvieti slniečko. Je to aj proti chorobám, je to elixír dlhovekosti. A keby sme ochoreli, môžeme ho piť aj 2-3 krát za deň.

Únavy vás zbaví aj koreň ženšena

Vynikajúcim nápojom proti únave je však aj čaj z ginko-biloby! "Zoberieme si asi toľkoto lístkov na ¼ litra vriacej vody, necháme 15 minút vylúhovať, dáme medík, citrón a po dúškoch pijeme," vraví Kopáčová. Únavy vás zbaví aj koreň ženšena. Tinktúru či čaj však môžete piť iba dopoludnia!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články