Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Aké byty chcú Slováci? Každý má iné požiadavky
Zdielať na

Aké byty chcú Slováci? Každý má iné požiadavky

SLOVENSKO / Slováci, ktorí kupujú bývanie, a firmy, ktoré byty stavajú, majú odlišné predstavy o tom, kde vlastne chceme bývať. Nový celoslovenský prieskum ukazuje, ako je to v skutočnosti. Vyšli z neho aj prekvapujúce informácie. Napríklad, že väčšina z nás by sa za lepším bývaním pokojne hneď odsťahovala z obydlia, v ktorom momentálne žije.

Bývanie do 4. podlažia

Na prvom mieste je v rozhodovaní samozrejme cena, zmeniť bývanie však sme ochotní aj pre vyšší štandard alebo rozlohu bytu. Keďže sa stále skloňuje slovíčko kríza, zaujímavá je aj informácia, že až tretina Slovákov údajne má na kúpu bytu pripravených 50 percent vlastných prostriedkov.

Prieskum objednaný bratislavskou realitnou kanceláriou ukázal aj to, že uprednostňujeme bývanie do 4. podlažia, chceme mať pri dome zeleň a ticho, ale aj to, že v novostavbách chceme radšej kamerový systém ako bezpečnostnú službu.

Väčšina by sa sťahovala hneď

Sme ochotní sa sťahovať odtiaľ, kde práve bývame - takto odpovedalo až osem z desiatich Slovákov v novom prieskume o bývaní. Podobné prieskumy vraj môžu pomôcť aj developerom, aby vedeli, o čom Slováci snívajú a aby stavali také byty, aké Slováci naozaj chcú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články