Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mystery Shopper. Pre toto ho majú obchodníci v zuboch
Zdielať na

Mystery Shopper. Pre toto ho majú obchodníci v zuboch

Stretli ste sa niekedy s pojmom Mystery Shopper? Sú to ľudia, ktorým firmy platia za to, že im kontrolujú zamestnancov. Pre niekoho to môže byť aj práca snov.

Profesionálna starostlivosť, nový účes a to všetko zadarmo. Ktorej žene by sa to nepáčilo? Podmienka je pritom jediná. Objektívne zhodnotiť úroveň služieb v salóne a úroveň personálu. Kamila si takto po práci odskočila do kaderníctva. Hodnotiť musela hneď od začiatku. Privítanie, odloženie kabáta, čistotu ale aj hudbu. Všetko však musí byť nenápadné.

"Bola som veľmi spokojná," tvrdí Kamila. Kaderníci však dopredu vedeli, že medzi zákazníkmi môže byť aj mystery shopper. Aj napriek tomu neboli vždy ústretoví. "Pri nákupe konkrétneho produktu, kde sa vyžadovala viac tá ochota alebo takýto prístup dlhodobejší som nebola až natoľko spokojná," dodáva Kamila.

Musíte mať znalosti z oblasti

Mystery shopper vyzerá zatiaľ ako super ľahký job. Na internete nájdete hneď niekoľko ponúk. Kritika nám Slovákom celkom ide. Pri tomto povolaní však treba byť komunikatívny a mať aj niečo v hlave. "Naši klienti sú z oblasti bankovníctva, poisťovníctva, sú to predajcovia automobilov," hovorí Peter Varga z agentúry GFK.

Nadpriemerný zárobok

No a práve v týchto odvetviach sú na mystery shopperov kladené najväčšie nároky. "Bankoví klienti majú často špecifické požiadavky," dodáva Varga. Ísť do banky bez toho, aby Mystery Shopper nevedel nič o úveroch je nemysliteľné. Takisto musí zhodnotiť, či mu predajca vie dobre poradiť. Jednoducho musí byť znalý v problematike. Zaplatený je totiž nadpriemerne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články