Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Brusel, to je drahé bývanie a práca od svitu do mrku
Zdielať na

Brusel, to je drahé bývanie a práca od svitu do mrku

O živote bruselských europoslancov a ich politike sme si toho povedali už veľa. Viete si ale predstaviť, ako sa žije v Bruseli Slovákom, ktorí pracujú mimo Európskeho parlamentu? A veru, nemajú to až také ružové.

Pracujete? Máte vyhraté!

V Bruseli za malú garsónku, ktorá má len 25m2, zaplatíte mesačne až 600 eur. A aby ste na to mali, musíte mať prácu. No nájsť si ju je oproti minulým rokom vraj už oveľa ťažšie.

Ak sa vám to ale podarí, podľa Slovákov, ktorí v Belgicku žijú roky, máte vyhraté. Na začiatok dostanete vo viacerých profesiách okolo 1500 eur v čistom. Dovoliť si však auto nie je už lacná záležitosť. Veľa ľudí preto jazdí na bicykli.

Obité a pooškierané autá nie sú žiadnou výnimkou. Ale aj to má svoj dôvod. Belgičania totiž ešte pred ani nie 20 rokmi vôbec nepoznali vodičáky. U nich ste si jednoducho kúpili auto, podobne ako u nás rožky v supermarkete a začali šoférovať.

Služby sú dobré, ale načakáte sa

No a ak by ste si mysleli, že služby sa s tými našimi nedajú ani len porovnať, ste na omyle. Všetko vraj musíte riešiť cez takzvané call centrum a aj na havarijnú situáciu, ktorú by u nás riešili okamžite, dostanete termín.

"Poviete kedy, o koľkej? Povedia vám, že od ráno od ôsmej, do večera do ôsmej. To, aby ste si zobrali dovolenku, sedeli doma na zadku celý deň a čakali na údržbára," tvrdí Vlado Langoš.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Brusel mesto, pohlad

internet

Súvisiace články