Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dukát za 25 000 €? Nech sa páči, je na predaj!
Zdielať na

Dukát za 25 000 €? Nech sa páči, je na predaj!

Pre niekoho vášeň, pre iného zúročenie peňazí. Čudovali by ste sa, ale niektorí ľudia sú schopní dať za mince aj tisíce eur. Veď prečo nie? Mnohé z nich sú naozaj unikáty. Možnosť kúpiť si ich budete mať už túto sobotu...

Do mincí sa oplatí investovať

Odborníci sa zhodujú: do drahých kovov sa oplatí investovať. Pre nadšených zberateľov je totiž spôsob, ako zhodnotiť svoje peniaze. "Veľmi veľa židovských rodín, bohatých priemyselníkov v USA investuje do diamantov do špičkových mincí. Najdrahšia minca "20 dolár - Double Eagle americký" sa vydražil nedávno cez osem miliónov dolárov," tvrdí organizátor aukcie Elizej Macho z Macho&Chlapovič. 

Na Slovensku sa najdrahšia minca predala za 130-tisíc eur. Zatiaľ. Vášniví zberatelia numizmatiky sa totiž stretnú v hoteli Kempinski aj túto sobotu. A v ponuke je opäť niekoľko vzácnych kúskov.

Vydražte si dvojdukát Leopolda

"Napríklad dvojdukát Leopolda - minca, ktorá sa za posledných 130 rokov objavila v celosvetových aukciách iba dvakrát. Tento unikátny ročník nebol publikovaný žiadnymi vedcami, či nadšencami," dodáva Macho.

Obhliadky mincí a medaily začínajú od jednej hodiny a od druhej sa začne dražiť. Väčšina mincí pochádza zo zbierok a bola razená na Slovensku - v Kremnici, v Smolníku či v Košiciach.

Tretia aukcia Macho & Chlapovič sa bude konať 20. októbra 2012 v bratislavskom hoteli Kempinski!

Pozrite si reportáž z predchádzajúcej aukcie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články