Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kedy začnú kúriť? V noci už aj mrzne a v bytoch je zima
Zdielať na

Kedy začnú kúriť? V noci už aj mrzne a v bytoch je zima

Hoci je na mnohých územiach Slovenska slnečno, teploty sa už nevyšplhajú ani na 20 stupňov Celzia. V noci dokonca mrzne a v bytoch tak začína byť poriadna zima. Na mieste je teda otázka, kedy už konečne odštartuje vykurovacia sezóna?

Podľa vyhlášky ministerstva hospodárstva sa už vykurovacia sezóna mala začať. Trvá dokonca už od 1. septembra až do 31. mája budúceho roka. Na vykurovanie však musia byť splnené poveternostné podmienky.

Najviac 13 stupňov 2 dni za sebou

Priemerná denná teplota vzduchu musí poklesnúť na 13 stupňov Celzia dva dni za sebou. Zdá sa teda, že mnohé slovenské domácnosti si na teplo ešte budú musieť chvíľu počkať. Obyvatelia bytoviek však môžu požiadať svojho správcu o predčasné začatie vykurovacej sezóny. Musia sa ale dohodnúť všetci, pretože nie je možné vykurovať jeden byt, musí to byť celý blok, ktorý je napojený na našu odovzdávaciu stanicu.

Ešte pred tým, než sa začne v bytoch kúriť, by ste na všetkých radiátoroch mali otvoriť ventily naplno. Správcovia domov tak budú môcť objekty odvzdušniť a ústredné kúrenie tak bude môcť bez problémov nabehnúť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Radiátory_elektrické

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články