Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveriteľné! V aute si kúri kachlami, pozrite sa
Zdielať na

Neuveriteľné! V aute si kúri kachlami, pozrite sa

Keď sa Pascalovi Prokopovi pokazilo v aute kúrenie, rozhodol sa pre radikálne riešenie. Aby mohol aj naďalej jazdiť v mrazoch, ktoré posledné dni sužujú Európu, nainštaloval si na miesto spolujazdca klasické kachle.

Pascal Prokop žije v mestečku Mettmenstetten a jazdí na svojom Volve 240 z roku 1990. Tento model má veľký priestor v kufri, ale funkčné kachle na mieste spolujazdca, to je rarita. 

Diera na streche pre komín

Vynaliezavý Švajčiar najprv odstránil sedačku, na jej miesto pripevnil kovový držiak a na ten neskôr pripevnil kachle. Aby sa vo vnútri auta neudusil, prerezal do strechy otvor, ktorým vystrčil komín. Oxid uhličitý a dym tak odchádzajú preč a vo vnútri zostáva len príjemné teplo.

Svoj vynález, ktorý vyzerá ako z animovaného filmu, si užíva. Občas v aute strávi aj celú noc, najmä keď je príliš unavený, alebo opitý.

Dostal aj povolenie

Podobné vynálezy však častokrát narážajú na nepochopenie zo strany úradov. V Prokopovom prípade sa tak ale podľa denníka The Metro nestalo. Švajčiarska technická inšpekcia najprv síce pozerala na auto s kachlami skepticky, ale nakoniec povolenie udelila.

Vozidlo je tak vedené ako ,,sedan s kachlami" a môže sa preháňať po uliciach švajčiarských miest. A takto to vyzerá...

xaxor.com

Súvisiace články