Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bývalý daňový úrad v Košiciach. Šetrili na kúrení, zničili budovu
Zdielať na

Bývalý daňový úrad v Košiciach. Šetrili na kúrení, zničili budovu

Urobilo sa to samo...tento refrén zo známeho muzikálu si dnes asi pospevovali na košickom daňovom úrade. V jednej budove, kde donedávna sídlil, totiž popraskali radiátory. Opravári budú mať plné ruky práce. Peniaze na opravu zrejme poputujú zo štátnej kasy a podľa vyjadrení úradníkov sa môžu daňoví poplatníci sťažovať akurát tak akurát na počasie

Bývalý košický daňový úrad. Budova vo vlastníctve štátu. Aj niekoľko mesiacov od presťahovania chátra a je opustená. A toto je jasný príklad toho, ako sa úradníci správajú k peniazom daňových poplatníkov. Tie im doslova tečú z radiátorov na podlahu.

Voda z poschodia na poschodie i na ulicu

Summa summarum: asi 50 prasknutých radiátorov a voda valiaca sa nielen z poschodia na poschodie, ale cez steny na ulicu. "Za tento stav nie je nikto personálne zodpovedný," hovorí Gabriela Dianová z daňového riaditeľstva.

Pred potopou to boli solídne priestory, no teraz zo stien opadáva omietka. Pod vodou sú aj niektoré elektronické zariadenia a všetko vo vnútri zamŕza. "Škody budú na omietkach, na podlahách. Tie začnú časom plesnivieť," vysvetľuje Miroslav Navarčík, špecialista na kúrenie a vodu.

Za 10-tisícové škody nebude nikto zodpovedný!

Za tieto 10-tisícové škody však nebude nikto zodpovedný! Budovu vraj temperovali, no akosi sa im to úplne nepodarilo... Najprv praskol jeden radiátor a potom to už šlo ako na bežiacom páse.

"Pracovníci tepelného hospodárstva boli nútení odstaviť celú sériu radiátorov, aby nedochádzalo k ďalším škodám v dôsledku unikania vody. Následne sa stalo to, že popraskali ďalšie radiátory," opisuje situáciu Gabriela Dianová z daňového riaditeľstva. "Takúto haváriu treba odstrániť hneď a pokračovať v temperovaní, aby nedošlo k ďalším škodám," hovorí Miroslav Navarčík, špecialista na kúrenie a vodu.

"Spokojný občan, je náš cieľ," tak s týmto heslom daňovej správy zrejme po zverejnení predošlých faktov daňoví poplatníci súhlasiť nebudú...

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy