Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Sociálnej poisťovni surfujú na 24-násobne drahšom internete
Zdielať na

V Sociálnej poisťovni surfujú na 24-násobne drahšom internete

Po tom, čo potichu v pobočke Sociálnej poisťovne v Rimavskej Sobote si vybudovali wellness centrum, je tu ďalšie zmluva, ktorá daňových poplatníkov nemôže potešiť. Zdá sa, že Sociálna poisťovna v Lučenci používa 24-násobne drahšie, ale výrazne pomalšie internetové pripojenie ako bežní surfisti!

V lučeneckej pobočke poisťovne si úradníci užívajú poriadne drahý internet. Každá pobočka na Slovensku platí za internet 1 360 eur, niektoré aj viac. Jeho rýchlosť je jeden megabit za sekundu, teda je zrejme pomalší ako váš domáci internet.



Terajšie vedenie Sociálnej poisťovne sa bráni tým, že drahý internet zaobstaralo ešte predošlé vedenie. "Táto zmluva sa nepáči ani nám, ale také sú podmienky, že aj keby sme ju vypovedali aj tak musíme zaplatiť za služby do konca roka 2013," tvrdí hovorkyňa Jana Ďuriačová.

Už si nepamätá

Exministerka Viera Tomanová si už dnes presné detaily zmluvy o pripojení nepamätá. To, že sa za jej éry riešil internet na ministerstve aj v Sociálnej poisťovni vie. V mysli sa jej vynára ekonomicky výhodná ponuka. "Do rúk som dostala informáciu, že je to výhodnejšie z hľadiska ekonomického a po právnej stránke je to v poriadku," vraví exministerka.

Internet pre úradníkov ale vôbec nie je lacný. Od špecializovanej firmy sme si pýtali podobnú ponuku na internet, aký nájdeme v budove Sociálnej poisťovne v Lučenci. Poslali nám 50-eurovú cenu.

Čudné ceny

Požadovali sme garantovanú rýchlosť minimálne pre 30 počítačov. Cena stúpala od 50 eur. Za cenu 1360 eur by sme podľa hrubého výpočtu mohli pripojiť nie jednu pobočku, ako je tomu teraz, ale rovno 27.

Tento rok sa podpísal aspoň dodatok. "Ten znamená, že mesačne je možné ušetriť 60.000 eur," dodala J. Ďuriačová. Zmluva o pripojení je čiastočne vypovedateľná na budúci rok, čo vraj Sociálna poisťovňa aj využije.

isifa/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy