Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Byť otcom je umenie. Vieme, ako sa ním stať
Zdielať na

Byť otcom je umenie. Vieme, ako sa ním stať

Páni pozor! Byť otcom totiž vôbec nie je jednoduché. Na to, aby ste sa ním stali však nestačí len všetkými obľúbená činnosť, ale aj o čosi viac. Nezabúdajte, že mať potomka nie je len o matke a jej zdravotnom stave, ale presne tak isto aj o vás.

Vedeli ste, že ak sa páru nedarí otehotnieť do roka, mal by sa okrem partnerky dať vyšetriť partner? Dôležitá je kvalita spermií, ich počet, či pohyblivosť.

Ak túžite splodiť dediča, okrem prvotného vyšetrenia spermií sa samozrejme odporúča upraviť stravu a najmä spôsob života.

Cigarety a hamburger do koša

Ak ste fanúšikom cigariet a tučného jedla, mali by ste si hlboko vstúpiť do svedomia. Fajčiari a obézni muži majú totiž takmer 100 -percentnú istotu, že budú mať problém v DNA spermie,  čo môže viesť aj k nedonosenému tehotenstvu

Nestresujte

No nielen cigarety a alkohol sú strašiakom plodnosti mužov. Aj dlhodobý stres narúša niektoré hormonálne mechanizmy v tele človeka a takisto  treba vynechať aj časté návštevy sauny či časté bicyklovanie.

Ak ste doteraz poznali zeleninu a ovocie iba z obrázkov a radšej ste si pochutnávali na rezňoch a majonézových šalátoch, ak chcete počať zdravú ratolesť rýchlo to zmeňte. Antioxidanty ovocia a zeleniny naštartujú vašu plodnosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články